ISW: МО на Русия за първи път от 133 дни замълча за "придобити територии"

Pan.bg 07 юли 2022 | 09:32 views (1010) commentaries(0)
img
пан.бгISW: Министерството на отбраната на Руската федерация за първи път от 133 дни замълча за "печалби"
Анастасия Калатур — четвъртък, 7 юли 2022 г., 4:16 ч.


СНИМКА: GETTY

Министерството на отбраната на Руската федерация обявява териториални "придобивки" всеки ден от 24 февруари, но на 6 юли за първи път от 133 дни на войната няма изявления или оценки - това показва, че руснаците са взели "оперативна пауза".

Източник: Американски институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Министерството на отбраната на Руската федерация не е обявило завземането на нови територии или движението на сухопътни войски след обкръжаването на Лисичанск на 3 юли.

Отбелязва се, че в същото време на 6 юли руските войски все още са провеждали ограничени и неуспешни наземни атаки във всички посоки. Подобни опити са в съответствие с руската оперативна пауза, която не предполага и не изисква пълно прекратяване на активните бойни действия. Руските сили най-вероятно ще се ограничат до сравнително малки настъпателни действия, опитвайки се да създадат условия за по-големи настъпателни операции и да възстановят необходимата бойна мощ. Съобщава се, че междувременно Кремъл подготвя руската икономика за продължителна война в Украйна.

Руските войски проведоха настъпателни действия на северозапад и изток от Славянск, продължиха да напредват на запад в посока Сиверск от границата на Луганска и Донецка области. Руснаците също се опитаха да настъпят към Бахмут от юг, извършиха ограничени наземни атаки северно от Харков.

Руските войски извършиха неуспешно сухопътно нападение в северозападната част на Херсонска област.

ISW пише още, че руските войски може да сформират нова военна част в Мулино, Нижни Новгородска област.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка