ВС на Украйна отблъснаха настъплението на окупаторите в Билогоровка

Pan.bg 04 юли 2022 | 21:58 views (659) commentaries(0)
img
пан.бг
Въоръжените сили на Украйна отблъснаха настъплението на окупаторите в Билогоровка и близо до Вуглегирската ТЕЦ - Генералния щаб

Катерина Тищенко — понеделник, 4 юли 2022 г., 19:05 ч.

илюстративна снимка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Украинските военни отблъснаха настъпателните действия на окупаторите в Краматорско и Бахмутско направление.

Източник: ГЩ на Въоръжените сили към 18 ч

Буквално: „В посока Краматорск агресорът обстрелва от танкове и цевна артилерия районите на Богоровка и Верхнокамянск, нанесе въздушен удар край Тетяновка.

Украински войници успешно отблъснаха щурма в село Богоровка. Окупаторите си тръгнаха.

В посока Бахмут вражески обстрел от стволна артилерия е регистриран в районите на селищата Спирне, Берестов и Вершина. Противникът нанесе и въздушен удар край Вершин.

Украинските защитници принудиха врага да отстъпи след неговото настъпление в посока към Въглегирската ТЕЦ и неуспешно разузнаване с бой в посока към покрайнините на Берестово.

Подробности: В харковско направление руските окупатори продължават артилерийския обстрел на град Харков и населените места на север, североизток и изток от него. Противникът нанесе въздушни удари и край Петровка. Украинските войници спряха грубо опита на врага да щурмува село Сосновка и отблъснаха нашествениците.

Опитвайки се по някакъв начин да попречи на логистичната поддръжка на подразделенията на Силите за отбрана, врагът дистанционно минира района край Черкаси Тишки. По направлението продължава контрабатарейната борба.

В славянското направление противникът прави опити да подобри тактическата позиция на своите части. Провежда артилерийски обстрел в районите на селищата Долина, Дибривне, Богородично, Мазановка, Суха балка, Краснополя, Вирнополя, Велика Комишуваха, а също така извършва въздушни удари близо до Дибривней и Богородично. Противникът води щурм в посока на село Мазановка с частичен успех.

В донецкото направление окупаторите съсредоточават основните си усилия върху огневото поражение на украинските части. Противникът е извършил въздушно разузнаване с помощта на БЛА Орлан-10 близо до Павлоград и Покровск.

Ситуацията не е претърпяла значителни промени във волинското и полиското направление. Подразделенията на въоръжените сили на Република Беларус продължават укрепителното оборудване на отбранителните позиции в пограничните райони.

В Сиверско направление врагът обстрелва районите на селищата Василевско, Билополия и Атинске в Сумска област.

В авдиевското, кураховското, новопавловското, запорожското и южнобузкото направление противникът не спира обстрелите от танкове, минохвъргачки, цевна и реактивна артилерия по линията на съприкосновение. По последния врагът нанесе въздушен удар в района на селището Терновка.

Във водите на Черно море, в готовност за ракетни удари по обекти на територията на Украйна, руските нашественици държат три носителя на високоточно оръжие. Общият залп е до 20 крилати ракети с морско базиране "Калибър".
източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка