Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://s-img.lentainform.com/n/9945598/492x328/45x0x822x548/aHR0cDovL2ltZ2hvc3RzLmNvbS90LzIwMjItMDEvNDI2MTE4L2VhOGZjNGNhMDdhMWFkYmU1MDhlNWJlMTU0NzM5OTM1LmpwZWc.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

В Украйна е в ход формирането на първия етап от сили за териториална отбрана

Pan.bg 24 яну 2022 | 22:35 views (503) commentaries(0)
img пан.бг


В Украйна е в ход формирането на първия етап от сили за териториална отбрана

В граничните райони те се формират до 70%, съобщиха от Министерството на отбраната на страната.


Украинските власти формират първия етап от Силите за териториална отбрана (СТО), в граничните райони те са сформирани до 70%. Това заяви в понеделник министърът на отбраната на Украйна Алексий Резников на пресконференция след заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана.

„Съгласно закона в момента формираме първата вълна от Силите за териториална отбрана в мирно време“, каза Резников. Той припомни, че наскоро числеността на Въоръжените сили на Украйна (ВВС) беше увеличена с 11 хил. души, от които 10 хил. военнослужещи от резерва и хиляда допълнителен персонал на Силите за специални операции.

„Днес във всички гранични райони силите за териториална отбрана, които са разположени в мирно време, вече са сформирани до 70%, което абсолютно им позволява да изпълняват задачите, поставени от командването на въоръжените сили на Украйна“, каза ръководителят на каза украинското военно ведомство. По думите му към момента вече е сформирано командването на резерва, както и четири районни управления. Освен това в мирно време вече са сформирани няколко батальона от Силите за териториална отбрана, като се очаква да бъдат сформирани общо 25 бригади.

Резников подчерта, че Силите за териториална отбрана са клон на въоръжените сили на Украйна и не са доброволчески формирования, но се създават и подобни подразделения. „В съответствие със закона има такова нещо като доброволчески формирования, обясни министърът на отбраната на Украйна. – Те ще бъдат разположени по предложение на командира на войските за териториална отбрана, по решение на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, в малки населени места, в села, ако е необходимо“. Доброволческите формирования ще включват местни жители на тези населени места, те ще бъдат въоръжени с ловно оръжие и ще охраняват обекти в критична инфраструктура, ако се намират на територията на тези населени места, каза Резников.

На 1 януари 2022 г., въз основа на закона „За основите на националната съпротива“, силите за териториална отбрана станаха отделен клон на въоръжените сили на Украйна. Планира се формирането на подразделения да приключи до 15 февруари. Предполага се, че в резерва ще бъдат включени военнослужещи, които ще служат постоянно, и резервисти, които получават парично възнаграждение за годината въз основа на резултатите от участието в ученията и изпълнението на плана за бойна подготовка, но продължават да работят в основния си работни места. Гражданите на възраст между 18 и 60 години могат да се присъединят към СТО, независимо от пола или военен опит.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка