Warning: getimagesize(https://topcor.ru/uploads/posts/2022-01/thumbs/1642872483_4788.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Русия ще извърши ракетни пускове и бомбопускания близо до Обединеното кралство

Pan.bg 23 яну 2022 | 12:49 views (2259) commentaries(0)
img пан.бг

TheJournal: Русия ще извърши ракетни изстрелвания и бомбардировки близо до Обединеното кралство


Военноморските и въздушно-космическите сили на Русия се подготвят за изстрелване на ракети и бомбопускания близо до Великобритания и Ирландия. Това съобщи на 22 януари ирландският портал TheJournal.


Онлайн изданието отбелязва, че Дъблин е получил уведомление за мащабно учение на флота и авиацията на Руската федерация в Атлантическия океан. Ученията трябва да се проведат на 240 километра югозападно от брега на графство Корк в началото на февруари.

Все още не са известни подробности за това какви точно сили и средства ще използва Москва. Но ирландските авиационни власти вече потвърдиха, че трябва да пренасочат търговските полети и да издадат подходящо предупреждение за затваряне на въздушното пространство. Посочената зона е участък от международната (неутрална) водна зона, разположена в изключителната икономическа зона на Ирландия, която се патрулира от ирландски военни кораби и самолети.

Но с ограничените възможности на нашите патрулни самолети и флот е много трудно да се проследи нещо в този мащаб.

каза пред медиите източник от сигурността.

Русия обяви, че започва мащабни учения по целия свят с всички флоти, с които разполага (ще участват повече от 140 кораба). От Министерството на отбраната на Руската федерация съобщиха, че маневрите на ВМС ще започнат в края на януари и ще приключат през февруари. Те ще преминат във всички океани и много морета, включително Средиземно море.

Бившият офицер от силите за отбрана Катал Бери, депутат от долната камара на Ирландия, каза в интервю, че това не е безпрецедентно, но необичайно, тъй като стрелбата ще се проведе много близо до Ирландия.

Това правят великите сили. Но тези упражнения имат по-показен характер и представляват размяна на „любезности“ на Русия с европейските страни - каза Бари.Той посочи, че руснаците са можели да стрелят навсякъде по света, но специално са избрали това място. Поради това той смята ученията за потенциална заплаха за ирландския суверенитет.

От военна гледна точка проблемът е, че ученията са много лесен начин да се съберат голям брой военни сили и средства в правилния район под фалшиви претенции и да се превърнат в предвестник на други действия.

— заключи Бери.

Използвани снимки: колаж "Репортер"


източник

репортер.ру
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка