Пентагонът направи оценка на баланса на силите в Европа

Pan.bg 01 дек 2021 | 06:27 views (846) commentaries(0)
img пан.бг

Пентагонът направи оценка на баланса на силите в Европа

Министерството на отбраната на САЩ завърши прегледа на баланса на американските въоръжени сили в света, който започна през февруари. След резултатите от него се очаква САЩ да засили способността за ограничаване на Русия в Европа. За това информира на брифинг за журналисти помощник-заместник-ръководител на Пентагона по политическите въпроси Мара Карлин.

„Завършихме преглед на баланса на силите на Съединените щати в света. След няколко месеца анализ и тясна междуведомствена координация, президентът Байдън одобри заключенията и препоръките на министъра на отбраната Остин, направени в резултат на прегледа на баланса на силите“, каза Карлин.„За Европа прегледът на баланса на силите е надеждно средство за военно ограничаване на руската агресия в Европа и позволява на силите на НАТО, да действат по-ефективно“, добави тя.

Пентагонът в своя преглед, каза Карлин, стигна до заключението, че САЩ от 2014 г. са извършили правилните промени в подреждането на силите си в Европа, за да овладеят Русия.

„Както знаете, от 2014 г. направихме някои важни промени в нашия баланс на силите в Европа, когато видяхме, че Русия нахлува в Крим. Що се отнася до тези промени, като част от прегледа установихме, че сме на прав път, като направихме някои наистина важни инвестиции за задълбочаване на нашето сътрудничество и взаимодействие с партньори в отбранителния сектор в цяла Европа. Така че тези проекти имат смисъл и ние искаме да ги продължим", каза и.д. Помощник заместник-министър на отбраната.

Тя припомни, че САЩ допълнително ще увеличат контингента си в Германия с 500 войници.

Според ръководителя на Пентагона Лойд Остин изпращането на допълнителни части към ФРГ ще спомогне за увеличаване на усилията за „сдържане и защита“ в Европа. „Укрепването на сътрудничеството с Германия е приоритет за администрацията на президента Джо Байдън“

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон ще намали броя на военния си контингент в Германия от 34,5 хиляди на 25 хиляди души, ако Берлин не плати за разполагането им и не увеличи разходите за отбрана в съответствие със споразуменията в НАТО. Байдън се отказа от тези планове.


източник

милпрес
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка