Warning: getimagesize(https://www.mod.bg/bg/fn/uploads/mo-posestenie.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Министър Панайотов: Мобилната КИС е едно от най-успешните формирования в БА

Pan.bg 30 ное 2021 | 15:48 views (599) commentaries(0)
img ПАН.БГ
Министър Георги Панайотов: Мобилната КИС е едно от най-успешните формирования в Българската армия
Възможностите на Мобилната КИС, актуалните задачи и дейности, изпълнявани от военнослужещите във военно формирование 28 860 бяха представени на място днес, 30 ноември, пред министъра на отбраната Георги Панайотов и неговия екип - заместник-министрите Пламен Йорданов и Александър Петков и началника на политическия кабинет Калчо Атанасов. На срещата присъства и командирът на Съвместното командване на силите, в чийто състав е Мобилната КИС, генерал-майор Валери Цолов.

„Участието на военнослужещи от Мобилната КИС (Комуникационно-информационна система) в международни мисии и операции винаги е получавало най-високи оценки. Това е едно от най-успешните формирования на Българската армия“, каза министър Панайотов. В навечерието на коледните и новогодишните празници и в края на мандата на второто служебно правителство, в което заема поста, министър Панайотов пожела здраве и успех на командира на формированието полковник Теодор Тодоров и неговите подчинени.

Полковник Теодор Тодоров, изнесе брифинг за мисията, функциите и задачите на формированието. Представена бе и учебно-материалната база, както и техниката. Коментирани бяха и актуални проблеми, свързани с окомплектоването. Министър Панайотов изказа благодарността си за отличното изпълнение на задачите, които са били възлагани до този момент. Той заяви готовност да подкрепи всички предложения и инициативи, насочени към решаването на най-важните проблеми на Мобилната КИС.

По време на посещението на министъра и неговия екип бяха представени възможностите на Националния мобилен модул по КИС на НАТО. В момента група от единадесет военнослужещи от неговия състав участват в небойната мисия на НАТО в Ирак. Националния мобилен модул по КИС на НАТО е окомплектован и способен да изпълнява задачи в международна среда.

Георги Панайотов и командирът на формированиe 28860 полковник Тодоров размениха плакети. Министърът посети и музея на военното формирование, където се съхраняват уникални експонати свързочна техника. В книгата за посетители той изрази своята признателност, към хората, които са изградили и поддържат експозицията.

Министърът на отбраната гостува днес и в центровете за социална рехабилитация и интеграция в Горна Малина и Елин Пелин по покана на техния създател отец Серафим. Духовникът бе един от отличените от министъра на отбраната в чест на 1 ноември – Ден на народните будители. Той е бивш военнослужещ, през 90-те години служи във Военновъздушните сили (ВВС) и в Генералния щаб на Българската армия. Отец Серафим Янев реновира, възстановява и поддържа близо 10 храма в Софийска област. Работи за създаване на най-големия и модерен център в България за рехабилитация и обучение на деца с различни заболявания и създаване на образователен център за деца в Горна Малина.


източник
сайт МО
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка