Китай призова за глобално партньорство срещу тероризма и изменението на климата

Pan.bg 25 окт 2021 | 08:22 views (339) commentaries(0)
img
пан.бг


Си Дзинпин призовава за глобално партньорство за борба с тероризма и изменението на климата
Международната общност трябва да засили взаимодействието заедно, за да се изправи срещу различни видове глобални предизвикателства, отбеляза президентът на Китайската народна република.
Международната общност трябва да работи заедно за справяне с глобалните предизвикателства, по-специално тероризма, изменението на климата и заплахите за киберсигурността. Това заяви в понеделник председателят на Китайската народна република Си Цзинпин, изказвайки се на тържествена среща по случай 50 -годишнината от възстановяването на законното място на Китай в ООН.

"Трябва да засилим взаимодействието, заедно да се изправим срещу различни видове глобални предизвикателства, пред които е изправено човечеството", - цитира го CCTV.

Според Си Дзинпин регионалните спорове, както и глобалните проблеми като тероризма, изменението на климата, киберсигурността, биологичната сигурност и други, могат да бъдат разрешени само чрез формиране на приобщаващо глобално управление и ефективни многостранни механизми, както и по-активно междурегионално сътрудничество .

„Изменението на климата е сериозен сигнал, който природата е изпратила на човечеството“, продължи президентът на Китайската народна република. „Страните по целия свят трябва да предприемат реални действия за опазване на природата, стимулиране на зеленото възстановяване, зелено производство и чиста консумация, насърчаване на здравословен начин на живот, създаване на хармоничен модел на съвместно съществуване между човека и природата и също така да гарантират, че околната среда е неизчерпаем източник. на устойчиво развитие. ", - посочи той.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка