Президентът Румен Радев: Възхищение и благодарност към хората със сини пагони

Pan.bg 16 окт 2021 | 06:58 views (563) commentaries(0)
img ПАН.БГ


Военновъздушните сили имат своите предизвикателства, но най-важното е, че хората в тях са мобилизирани, гледат уверено към утрешния ден, каза още държавният глава ген. Румен Радев.


Поднасям своето възхищение и благодарност към хората със сини пагони, които не само пазят и развиват богатите традиции на бойната ни авиация, но и с много ентусиазъм, всеотдайност, интелект и отговорност се справят с предизвикателствата, работят във все по-сложна среда, с по-високи технологии и отстояват въздушния суверенитет, свободата и достойнството на България. Това каза днес президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев при поднасянето на цветя пред Паметника на летеца в градинката до Народното събрание. Поводът бе Празникът на авиацията и Военновъздушните сили. Той припомни, че преди 109 години български пилоти откриха нова страница в световната авиационна история. Разбира се, продължи президентът, Военновъздушните сили имат своите предизвикателства, но най-важното е, че хората в тях са мобилизирани, гледат уверено към утрешния ден. Той вярва, че модернизацията ще настъпва все по-силно и ще предоставя все по-добри възможности Военновъздушните сили да развиват онези способности, от които имат нужда.

Заедно с държавния глава бяха министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, директорът на служба „Военна полиция” бригаден генерал Ивайло Сотиров и други представители на Въоръжените сили. Да засвидетелстват уважение към Военновъздушните ни сили дойдоха още представители на президентската администрация, председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков и акредитирани у нас военни аташета.


https://pan.bg/gallery/albums/userpics/11898/pametnik-1.JPG
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка