Единна Русия печели изборите за Държавна дума с 49,82% от гласовете

Pan.bg 21 сеп 2021 | 09:36 views (335) commentaries(0)
img
пан.бгЕдинна Русия печели изборите за Държавна дума по партийни листи с 49,82% от гласовете
Партията получава конституционно мнозинство в долната камара на парламента

Партия "Единна Русия", според резултатите от обработката на 100% от окончателните протоколи, спечели 49.82% от гласовете по партийния списък в Държавната дума, следва от данните, публикувани на уебсайта на Централната избирателна комисия на Руската федерация .


Според предварителните изчисления членовете на „Единна Русия“ ще получат приблизително 112 депутатски мандата според списъка. Освен това те печелят 198 едномандатни избирателни района. По този начин Единна Русия получава конституционно мнозинство в долната камара (над 300 мандата).

Според резултатите от гласуването, Комунистическата партия на Руската федерация има (18,93%), Либерално -демократическата партия (ЛДПР) - 7,55%, „Справедлива Русия - патриоти - за истината“ - 7,46%и „Нови хора“ - 5,32%. Всички тези пет партии са преодолели пет процентовата бариера за влизане в Държавната дума.

По предварителна информация кандидатите на Комунистическата партия на Руската федерация печелят в девет избирателни района, на трето място са кандидатите на „Справедлива Русия - за истината“, водеща в осем избирателни района. В пет области лидерите са независими, в две - кандидати от Либерално -демократичната партия, в още три - по един кандидат от Родина, Партията на растежа и Гражданската платформа.


© Владимир Гердо / ТАСС


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка