Warning: getimagesize(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/73/Msc_2009-Sunday%2C_11.00_-_12.30_Uhr-Zwez_003_Qureshi.jpg/250px-Msc_2009-Sunday%2C_11.00_-_12.30_Uhr-Zwez_003_Qureshi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden. Please comply with the User-Agent policy: https://meta.wikimedia.org/wiki/User-Agent_policy in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Пакистан: Гражданската война в Афганистан е предотвратена

Pan.bg 21 сеп 2021 | 06:27 views (378) commentaries(0)
img пан.бгПакистан казва, че гражданската война в Афганистан е предотвратена
Пакистанският външен министър Шах Мехмуд Куреши заяви, че "всички очакват ситуацията да се развие по различен начин".
Афганистан досега успява да избегне гражданска война. Това заяви в понеделник пакистанският външен министър Шах Мехмуд Куреши, отговаряйки на въпрос на ТАСС дали може с увереност да твърди, че талибаните са успели напълно да унищожат съпротивата.

„Всички очакваха, че ситуацията ще се развие по различен начин“, каза той.

Куреши призова да не се надценяват противоречията, съществуващи в афганистанското общество. "Във всяко общество, във всяка демокрация има различни гледни точки, има противоречия. Но вие сядате на масата, преговаряте и намирате път напред. Хората имат различни възгледи. Това е много отворено общество, егалитарно общество . Страната на лидерите е такава, че когато се вземе решение въз основа на резултатите от дебата, то ще бъде уважено ", добави той.Формиране на правителствоТалибаните не отхвърлиха възможността за включване на представители на други етнически групи, различни от пуштуните, в постоянното правителство и са отворени за подобни предложения, каза пакистанският външен министър.

"Те [талибаните] са отворени за предложения", каза той. Връщайки хората на работа. Това помага за изграждането на подкрепа на хората. Тези тенденции трябва да се поддържат. "

Дипломатът подчерта, че сегашното талибанско правителство е временно и все още предстои формирането на ново. В същото време Куреши посочи, че във всеки случай самите афганистанци трябва да изберат своите лидери, а опитите да им се диктува кой трябва да бъде в изпълнителната власт са неприемливи.

В същото време пакистанският външен министър посочи, че талибаните са нова реалност в Афганистан и тя трябва да бъде взета под внимание. "Ако искам да направя нещо в Афганистан - да доставя помощ, да ги убедя да променят подходите си - с кого да говоря? Тези, които са на власт. А талибаните са на власт", подчерта той.


източник

ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка