В какъв случай Русия ще открие огън по самолети на НАТО в Черно море

Pan.bg 16 май 2021 | 10:44 views (984) commentaries(0)
img
ПАН.БГ


В какъв случай Русия ще открие огън по самолети на НАТО в Черно море - експертно мнение

Западните натрапници имат шанс да оставят нашите граници непокътнати

Военният експерт Алексей Леонков обясни в кой случай руските аерокосмически сили ще започнат да свалят самолетите на страните членки на НАТО в Черно море, които напоследък все по-често летят край Крим. Експертът даде своя коментар пред агенция RIA FAN на фона на съобщения, че през последните няколко дни руските пилоти са прихванали два пъти френски изтребители Dassault Mirage 2000 и зареждащи машини в небето край бреговете на полуострова.

Леонков отбеляза, че когато самолет на чужда държава наруши границата на Руската федерация, бойната авиация излита , за да го прихване. Приближавайки се до "чужденеца" , руските пилоти се свързват с него и му казват или показват, че се намира във въздушното пространство на чужда държава.

"Ако той не разбира, тогава по хода на самолета се изършва предупредителна стрелба с оръдие ГШ-30 с трасиращи боеприпаси. Оръдието го има на всеки изтребител. След това се прави опит за принудително кацане. Ако "чужденецът" не се подчини , тогава се подава команда за сваляне ", обясни Леонков. ... / така е във всяка уважаваща се държава/.

Според него най-често американските и британските пилоти с изтребители F-16 летят до руските граници, особено в региона на Балтийско море. И наскоро бяха забелязани и френски. По този начин, смята експертът, Париж следва политиката на алианса, чиято основна цел е да сдържа Русия със сила, демонстрирайки военна мощ.

Експертът подчерта, че французите летят на самолети с висящи под крилата бойни ракети. Нещо повече, по някаква причина те извършват маневри за дозарядка с танкер над Черно море, което преди това не било наблюдавано. Леонков смята, че руското външно министерство е длъжно да напомни на Франция, че " играе много опасна игра" край бреговете на Крим.

„Ако те не разбират, тогава имаме ясно определени правила за това как да прехващаме такива въздушни цели“, каза експертът.

Той изрази съжаление, че именно французите са се присъединили към опасните прелитания в Черноморския регион.

На 11 май изтребителят Су-30 на руските аерокосмически сили не наруши руската държавна граница над Черно море с два тактически самолета Mirage 2000 и френски самолет за зареждане с гориво.

Освен това
същия ден патрулният кораб „Командан Биро“ на ВМС на Франция навлезе в акваторията на Черно море.

Ден по-късно, на 12 май, руските пилоти в Су-27 в същия регион прихванаха два френски тактически самолета Mirage 2000 и самолет-цистерна C-135.

Евгений ДНЕПРОВСКИ
Снимка: MOD Русия / чрез Globallookpress.com/www.globallookpress.com

източник

утро.ру
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка