Фрегата TCG ISTANBULН, част от националната система за ПВО на Турция

Pan.bg 24 яну 2021 | 13:07 views (545) commentaries(0)
img
ПАН.БГ

Изграждането на TCG ISTANBUL, първият кораб от своя клас, беше извършено в корабостроителницата на Военноморските сили в Истанбул. Управленският състав на корабостроителницата с участието на много компании от турската отбранителна индустрия, под отговорността на STM като основен изпълнител, постигнаха добър резултат. Първата фрегата F 515 TCG ISTANBUL стартира с церемония, проведена в събота, 23 януари 2021 г. TCG ISTANBUL се планира да бъде доставена на турския флот на 6 септември 2023 г.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган също присъства на церемонията по спускането на първия кораб F 515 TCG ISTANBUL от фрегати клас I, на който STM е основен изпълнител. В речта си на церемонията Ердоган съобщи, че GÖKDENİZ разработва системата за противовъздушна отбрана на кораба, която е морската версия на системата за противовъздушна отбрана в Коркут, и националните системи за вертикална стрелба ще бъдат използвани в TCG ISTANBUL. В речта си Ердоган направи изявление и за 6-та, 7-ма и 8-ма фрегати в класа на MİLGEM.

Изборът на Пакистан е GÖKDENİZ

Системата за близка противовъздушна отбрана (YHSS) на ASELSAN беше предпочетена за военноморските платформи GÖKDENİZ за военните кораби PN MİLGEM, които бяха построени и за флота на Пакистан. GÖKDENİZ, който ще осигури най-ефективната защита на корабните платформи срещу управляеми ракети (G / M), ракети въздух-повърхност, крилати ракети, безпилотни летателни апарати, самолети и хеликоптери.

Приведено е действие национално решение за вертикални огневи системи, необходими за изстрелване на ПВО и крилати ракети. Подписан е договор с ROKETSAN за системата за вертикално изстрелване на фрегата MİLGEM Project Class I (VLS). Лицензът за износ се очакваше с фирмата Lockheed Martin. Очаква се да бъде осъществен проект с ROKETSAN и ASELSAN за националната система за вертикално изстрелване MIDLAS вместо американската система за вертикално стрелба Mark 41 (VLS). Предвижда се в новите платформи да се използва семейство ракети за противовъздушна отбрана HİSAR вместо различни системи за ПВО.

Решението на Изпълнителния комитет на отбранителната промишленост за проектирането и изграждането на първия кораб от проекта I Class Fregate, който е продължение на концепцията MİLGEM, е взето на 30 юни 2015 г.

КРЕДИТ И УВАЖЕНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ИЗТОЧНИК: DefenceTurkloading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка