Антъни Блинкен: САЩ ще действат срещу Китай "от позиция на силата"

Pan.bg 20 яну 2021 | 00:25 views (552) commentaries(1)
img
пан.бгКандидатът за държавен секретар заяви, че САЩ ще действат срещу КНР "от позиция на сила"
Според Антъни Блинкен, „През последните години Китай демонстрира желание да се превърне във водеща сила в света, държава, която определя стандарти и служи като модел САЩ ще действат „от позиция на силата“ срещу Китай при администрацията на Джоузеф Байдън, разчитайки на съюзници и изграждайки своите военни сили. Това съобщи във вторник на изслушване в комисията по външни отношения на Сената от Антъни Блинкен, номиниран от новоизбрания президент Джоузеф Байдън за поста на държавен секретар на САЩ.

"Няма съмнение, че Китай е най-важното предизвикателство за САЩ, за интересите на американците, подчерта той." Отношенията на съперничество нарастват, конкуренцията продължава и, разбира се, има място за сътрудничество, когато това е в общите ни интереси. " "Вярвам, че трябва да следваме политика спрямо Китай от позиция на сила, а не на слабост", подчерта той.

"Ние имаме всяка възможност да направим това - продължи той. - Ще действаме от позицията на сила, ако действаме заедно със съюзниците си, вместо да намаляваме тяхната роля и това ще се превърне в източник на сила за нас. Ще можем да действаме от позиция на сила, ако играем водеща роля в международните организации, а не ги оставяме, оставяйки на Китай възможност да установи свои собствени правила и норми там. Ще действаме от позиция на сила, защитавайки нашите ценности в среда, в която правата на човека се нарушават в Синдзян Уйгур автономна област Китай или демократичните принципи са стъпкани в Хонконг. "

"Ние също се нуждаем от инвестиции в нашите въоръжени сили, за да сдържаме агресията", подчерта той. "За да постигнем всичко това е в нашите сили и тогава можем да отговорим на специфични предизвикателства от Китай от позиция на сила, а не на слабост."

Според него „През последните години Китай демонстрира желание да се превърне във водеща сила в света, държава, която определя стандарти и служи като модел за следващите страни“. „Лично съм убеден, че Китай има много проблеми, които се опитва да скрие", добави Блинкен. „Но ако няма алтернатива на този китайски модел, те могат да постигнат повече, отколкото очакваме, и затова нашата отговорност е да за да покажем, че нашата визия за бъдещето, нашите политики и нашият път са много по-ефективни за страните по света. "

Позовавайки се на политиката на Съединените щати към Тайван, той отбеляза, че САЩ "имат двустранен подход към Тайван от дълго време и един от елементите на такава политика е, че Тайван може да се защити срещу агресия". "Тази позиция ще продължи и при администрацията на Байдън", добави той. "Ще се стремим да гарантираме, че Тайван има такива възможности и Тайван да играе по-важна роля в международните организации."

източник

ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  гост 20 яну 2021, 16:50
   
  8
   
  0

  Блинкен е поредният шут, който се изаква едно лайно и после си го изяжда с удоволствие.
  И преди него имаше смешници, които се изхвърляха така. И какъв е резултатът?

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка