Пентагонът : ВМС на САЩ ще придобият още 70-90 подводници до 2045 година

Pan.bg 04 дек 2020 | 00:52 views (523) commentaries(0)
img
ПАН.БГ


Пентагонът заяви, че американският флот ще добави още 70-90 подводници до около 2045 година
Отделът също така отбеляза, че през следващите няколко десетилетия военните стратези ще трябва да решат въпроса за по-нататъшната съдба на ударните групи на самолетоносачите.
Броят на ядрените подводници във ВМС на САЩ се планира да се удвои поне до 2045 г. Това съобщи в четвъртък председателят на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили.

"Необходимостта от много бързо разширяване , в която сме напълно сигурни, са подводниците", каза американският командир.

"Знаем, че подводниците имат жизнеспособност. Знаем, че американските подводници имат жизнеспособност. Подводниците на врага са живите мъртви. Ние [в случай на въоръжен конфликт] ще ги извадим незабавно от играта. Нашите подводници имат живучест." Твърди Мили, говорейки на интернет конференция на американския военноморски институт.

„Обмисляме програма за изграждане на, вероятно 70-80-90 допълнителни подводници <...>“, уточни генералът. Според него говорим за планове за модернизация на американския флот за периода до 2045 година. "Ще постигнем ли чак такива показатели? Може би не. Но ние говорим за идея, концепция за това от какво ще се нуждае Америка <...>", каза той. В момента американският флот включва, според оценките на авторитетни американски неправителствени експерти, около 66 атомни подводници. Това е най-големият подводен флот в света.

Освен това, отбеляза Мили, американските военни стратези ще трябва да решат през следващите няколко десетилетия въпроса за бъдещата съдба на ударните групи на самолетоносачи (AUG). "Не препоръчвам и не бих препоръчал подмяна на самолетоносачи, имаме 11, освен ако се създаде нещо по-добро. Не се отказвайте от кавалерията, докато не разполагате с танкове", подчерта Мили.

Той обаче призна, че трябва да се разбере, че „големите платформи“ като самолетоносачите ще бъдат „значими цели във всеки бъдещ конфликт“. "Предложението за бъдещето на флота е да запазим 11 , докато имаме нещо друго", обясни генералът. „Ние също - добави военният лидер - искаме да проучим всъщност концепцията [от епохата] на Втората световна война -изграждане на по-малки самолетоносачи.“ Възможно е след появата на такива самолетоносачи във ВМС на САЩ да да се намали общият брой на AUG, смята Мали.

източник

ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка