Азербайджан унищожи в Карабах една от най-модерните радарни станции в света /СНИМКИ/

Pan.bg 31 окт 2020 | 21:37 views (2591) commentaries(16)
img
pan.bg

Авторите на материала стигат до извода, че унищожаването на радиолокационната станция неизбежно води до загуба на контрола от Армения, както над въздушното пространство на Арцах, така и над своето.

Позовавайки се на неотдавнашен доклад на азербайджанското министерство на отбраната, цитиран от РИА Новости, много руски интернет издания обявиха за загубата от Армения на една от най-ефективните радарни системи в света.

Медиите съобщават, че става въпрос за радара П-18 "Терек", който според журналисти е бил унищожен от азербайджанския безпилотен самолет Bayraktar TB2 турско производство. Веднага трябва да се отбележи, че информация за ударния безпилотен самолет не фигурира нито в материала на РИА Новости, нито в изявлението на Министерството на отбраната на Азербайджан. Очевидно тази подробност е въведена от журналисти самоволно и няма потвърждение.

image

Съобщава се, че изведеният от строя модернизиран радар се счита за много надежден и е способен да открива цели, които са направени с помощта на стелт технология. Авторите на материала стигат до извода, че унищожаването на радиолокационната станция неизбежно води до загуба на контрола на Армения, както над въздушното пространство на Арцах, така и над нейното собствено.

image

Радиолокационната станция П-18 "Терек" е мобилна двукоординатна РЛС с кръгов обзор, която работи в метровия диапазон на вълната. Станцията постъпва на въоръжение в армията на СССР през 1971 година. По време на експлоатацията P-18 беше модернизиран. На въоръжение в Армения е модернизираната станция П-18 M.

image

Съобщава се, че именно тази РЛС е успяла да открие американския стелт F-117, който по-късно е бил свален в района на Белград по време на войната в Югославия.

image

Горещият дебат на потребителите на интернет обаче беше причинен не от факта на унищожаването на радара, а от факта, че той беше наречен - напреднал. Много, включително тези, които в съветската армия бяха свързани с тези установки, много се съмняваха в „модерността“ на П-18.

„Ако е толкова напреднал, как би могъл да бъде унищожен от някакъв дрон?“, задава съвсем справедлив въпрос един от потребителите.

Друг читател подчерта, че P-18 е била напреднала станция "преди 40 години".

image

Трябва да отбележим, че по време на създаването и модернизацията на тези радари не може да се говори за
някакви малки безпилотни цели. Следователно, най-вероятно операторите на станциите наистина не са могли да видят опасността, въпреки че, заради справедливостта трябва да се каже, че самата станция не може да свали нито една цел.

Връщайки се към публикациите на медиите, трябва да се отбележи, че в поредния опит да спечелят точки за своите публикации, журналистите украсяват материала и го снабдяват със силни заглавия, които често нямат нищо общо с реалността.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com/ csn-tv.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 16

 1. #1
  KOREKTOR 1 31 окт 2020, 22:20
   
  22
   
  8

  РЛС П-18 "ВЕНЕРА" СЪМ Я УЧИЛ В ШУМЕН В ДАЛЕЧНАТА 1980Г.

  ТОВА ПЪРВО

  И ВТОРО, СТАНЦИЯТА Е ПОРАЗЕНА САМО В МОКРИТЕ СЪНИЩА НА ТЪПИТЕ АЗЕРИ,

  КОИТО КАТО АБДАЛИ СЕ КУРДИСАХА НА ЕРДОГАНА И ГОВЕДАРИТЕ , ЗА ДА РАЗПАЛЯТ

  КЪРВАВИЯ КОНВЛИКТ.

  НО СМЕТКИТЕ ИМ КРИВИ ИЗЛЯЗОХА.

  ИСКАХА ДА РАЗДРАЗНЯТ РУСКИЯ МЕЧОК , НО УВИ.

 2. #2
  penjy 01 ное 2020, 07:48
   
  15
   
  1

  Нищо трудно да унищожиш РЛС П-18! Тя няма ракетно въоръжение! Как обаче унищожават ЗРК? Това да се обяснява!

 3. #3
  Истината за Пишманиян 01 ное 2020, 10:21
   
  7
   
  16

  Отговор на коментар: #1
  Русофилистиче скоро ще се появи видеото в you tube !!! Азерите напълниха интернет пространството с кадри как се унищожават руски "безаналогови" оръжия на въоръжение в арменската армия !!!Азерските дрони Байрактар унищожават руските системи като на видео игра само болните русофилистици като теб не могат да приемат грозната истина !!!

 4. #4
  NATO 01 ное 2020, 10:26
   
  6
   
  16

  Отговор на коментар: #2

  Ето от това най много ги боли руснаците !!! Безпилотните байрактар унищожават с лекота панцири ,оси и други системи за пво с малък обсег !!! Конструкцията на Байрактар е изградена по стелт технология и за това е много трудно да се локализира от РЛС !

 5. #5
  KOREKTOR 1 01 ное 2020, 11:43
   
  5
   
  4


  ЗА#3 Истината за Пишманиян #4 NATO

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,
  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!


  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,

 6. #6
  KOREKTOR 1 01 ное 2020, 11:48
   
  5
   
  4

  А СЕГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЩО Е ПИСАЛ ПРОДАЖНИКА

  УКРОПУТКАТА

  В МИНАЛО ВРЕМЕ ПРЕДИ 6 ГОДИНИ  " #6 ukraininform 16 май 2015, 16:08

  Не знам кой ни управлява,но за Бългатия е винаги добре да ни управлява някой отвън-в смисъл да не е българин с балканска психика.Защото за българина кражбата е смисъл на живота-най главното.Под много робства е била България-но най тежко май е българското робство."
  "#31 ukrainec 14 авг 2014, 15:28 0 0

  Do: #26 Пуснато от Фълкръм :Първата ти голяма грешка е : "Руснаците са ни освободили от турско робство"
  Няма такова нещо-това е москалска пропагана-основава се изопачаване на
  историята-Руснаците изгониха турците и се опитаха да заробят България--
  Неистовите усилия на БГ патриотите и най вече на Стамболов и помоща на
  Англия,франция и най вече Германия доведоха до истенското освобождение
  на Булгария--Берлинския договор и окончателното изгонване на руските
  окупатори."

 7. #7
  KOREKTOR 1 01 ное 2020, 12:02
   
  4
   
  4

  ЗА#3 Истината за Пишманиян #4 NATO

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,
  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!


  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"


  " Конструкцията на Байрактар е изградена по стелт технология и за това е много трудно да се локализира от РЛС !"


  АБЕ ПУТКО УКРАИНСКА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА ТВОЙТА МАМА ДА ЕБА , ТОВА КАКВО Е БЕ БОКЛУК ТУРСКИ


  https://colonelcassad.livejournal.com/5495777.html
  Войска Хафтара сбили турецкий БПЛА "Байрактар"


  https://newsarmenia.am/news/nagorno_karabakh/pvo-artsakha-sbili-ocherednoy-turetskiy-bpla-bayraktar-foto-video/
  ПВО Арцаха сбили очередной турецкий БПЛА «Байрактар» (ФОТО, ВИДЕО)
  https://avia.pro/news/siriyskie-pvo-sbili-tureckiy-udarnyy-bpla-bayraktar-tb2
  Сирийский комплекс уничтожил турецкий ударный дрон, нарушивший границу страны.


  https://topwar.ru/169658-v-livii-sbit-ocherednoj-tureckij-bpla-bayraktar-tb2.html
  В Ливии сбит очередной турецкий БПЛА Bayraktar TB2


  https://topwarТурецкие беспилотники в Идлибе: как их сбивает ПВО Сирии.ru/168490-zagadka-sbityh-bespilotnikov-kak-pvo-sirii-sbivaet-tureckie-bpla.html


  ЗНАЕШ ЛИ ТИ УКРОПУТКО ТУРСКА , ЧЕ МОГА ДО ДОВЕЧЕРА ДА ТИ ПЛЯСКАМ ЛИНКОВЕ ЗА РАЗНАЗАНИ ПО ЧУКАРИТЕ НА СИРИЯ , ЛИБИЯ И АРМЕНИЯ НА РЗМАЗАНИ ЕРДОГАНСКИ БАЙРАКТАРЧЕТА , РАДОСТ ЗА МОИТЕ ОЧИ .

  ЗНАЕШ ЛИ БЕ БОКЛУК БЕЗРОДЕН ТВОЙТА МАМА КУРВЕНСКА ДОЛНА ?

 8. #8
  KOREKTOR 1 01 ное 2020, 12:07
   
  5
   
  4

  АБЕ ПАНЧОВЦИТЕ,

  ПАК ЛИ ЩЕ ИЗТРИЕТЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ КАКТО ВЧЕРА , ЗА ДА КЪТАТЕ И КРИЕТЕ

  СВИДНАТА СИ РОЖБА

  УКРОПУТЛКАТА

 9. #9
  Бай хой 01 ное 2020, 23:24
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #3

 10. #10
  Бай хой 01 ное 2020, 23:28
   
  3
   
  0

  Абе мнооого си просТбе тъпанар,ти някога виждал йи си нещо подобно!

 11. #11
  peni 02 ное 2020, 06:09
   
  7
   
  1

  Здравейте!
  Причината според мен е в "задкормолните устройства" на използваната техника. В нашата ПВО също използваме тази техника и неведнъж на полигона Шабла сме унищожавали мишени тип дрон. Освен това другата година гледайте стрелбите. Мишената която унищожаваме има 6-кратно по малки размери!
  Поздрави!

 12. #12
  KOREKTOR 1 02 ное 2020, 07:50
   
  4
   
  3

  ЗА #11 peni

  АБСОЛЩТНО СИ ПРАВ,

  НО УКРОПУТКАТА Е ПРОДАЖЕН БЕЗРОДНИК РОДЕН В БЪЛГАРИЯ , А ВСЪЩНОСТ Е ХОХЪЛОБАНЕРОВСКО

  ПРОДАЖНО ТУРКОПРЕКЛОННО ЗОМБИРАНО НИЩОЖЕСТВО ПРОТИВНО .

 13. #13
  peni 02 ное 2020, 08:09
   
  5
   
  0

  Към всички!
  Вместо да научим нещо един от друг, повечето обръщате на политика. Четете и сравнявайте ТТХ на двете страни и тогава пишете! Иначе е безмислена "писалня-говорилня"! В противоборството умират хора така, че не политиканствайте!
  Поздрави!

 14. #14
  UCK 02 ное 2020, 18:22
   
  1
   
  5

  Отговор на коментар: #12

  мърша събуди апетита .ммммм.
  къде си мръвко?

 15. #15
  KOREKTOR 1 02 ное 2020, 21:35
   
  5
   
  0

  АБЕ ПАНЧОВЦИТЕ,

  ПАК ЛИ АКТИВИРАХТЕ СУПЕРДЕБИЛА

  ГОВЕДОТО БЕЗАНАЛОГОВО

  UCK

 16. #16
  UCK 04 ное 2020, 11:01
   
  0
   
  2

  Отговор на коментар: #15

  миндил къдя си ма?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка