ИЗВЪНРЕДНО: Турция заяви, че ще вземе Крим от Русия със сила, просто като затвори прохода през Босфора /ВИДЕО/

Pan.bg 30 окт 2020 | 08:51 views (41260) commentaries(14)
img
pan.bg

Десетки руски военни кораби и подводници могат да се окажат безполезни.

Турция възнамерява да затвори прохода за руските военни и граждански кораби, като по този начин ще унищожи целия руски черноморски флот. Основната причина за блокирането на Босфора за руските кораби е твърдото намерение на Анкара да върне полуостров Крим под украински контрол.

„Реджеп Ердоган не е против присъединяването на Крим към Турция, както беше по време на Османската империя - това може да се постигне чрез блокиране на Босфора за Руската федерация. Но подобни действия са изпълнени с големи рискове и значителни трудности за Анкара. Журналист разказа за това в интервюто си за киевския интернет вестник "Страна". Според Ердогду, в Турция мнозина смятат Крим за турска територия, но думите на Ердоган за полуострова не са нищо повече от популизъм, предназначен за националисти.

Той не е против да си присвои Крим и турските власти имат определена стратегия по отношение на тази територия. Опитвайки се да защити интересите си в региона, Анкара е принудена да маневрира между Москва и Киев. Защо не затварят Босфора за руските военни и търговски кораби? Затварянето на жизненоважните за Русия проливи може да върне Крим на Украйна след една седмица, смята експертът, но веднага признава нежеланието на Турция да предприеме подобни действия поради страх от твърд отговор от Кремъл. Ако турците решат да предприемат насилствени действия срещу Русия, те "могат да загубят Истанбул по пътя към Крим", съобщава руският вестник "Репортер".

Съществуването на възможност за преминаване на руски кораби през Босфора е най-важният начин за навлизане във водите на Средиземно море и извън него, при това по-рано Турция многократно е заплашвала да блокира преминаването от Черно към Средиземно море, когато сметне за необходимо.

„Радикалните заплахи от Турция наистина предизвикват сериозно безпокойство в Русия. Десетки кораби и подводници и стотици граждански морски плавателни съдове всъщност могат да се окажат, ако не в локва, то в езеро, без способността за навигация в този регион. Турция е малко вероятно да загуби нещо в тази ситуация, въпреки че е очевидно - никой няма да върне Крим на Анкара, дори ако възникне такава ситуация “, отбелязва експертът.

От друга страна, анализаторите обръщат внимание на факта, че в случай на подобни действия от страна на Ердоган Русия може да започне да подкрепя опонентите на Турция, например Армения, кюрди, Сирия, Гърция и др., А за последните това ще се превърне в много големи проблеми.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  САМО НАПРЕД 30 окт 2020, 09:02
   
  113
   
  9

  ПО-ВЕРОЯТНО Е МАЛА АЗИЯ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ....,И ДА СЕ ЗАТВОРИ УСТАТА НА БОЛНИЯ СУЛТАН ЕРДОГАН!

 2. #2
  гражданин..,. 30 окт 2020, 09:07
   
  118
   
  10

  Откога чакам мръсният Истанбул да се преименува отново на Константинопол!!!

 3. #3
  Истината 30 окт 2020, 09:15
   
  19
   
  70

  Отговор на коментар: #2
  Ганю, оправи си държавата а не сънувай Константинопол ! И откъде ги измисляте тия новини ?

 4. #4
  До 3 30 окт 2020, 09:46
   
  70
   
  10

  Нали султанът ти сънува Османската империя? Путин да му припомни какво е било там преди "великата" му Османска империя, Ганьо!!!

 5. #5
  ванете 30 окт 2020, 09:56
   
  66
   
  6

  Приказки, приказки, приказки на един очевадно болен човек! ,,Скача" срещу всички защото знае, че никой няма да го приеме сериозно! В даденият случай се заиграва с Украинските малоумници, които разбиха страната си и сега се чудят как да изкрънкат парици от някъде, за да не фалират!!!

 6. #6
  ванете 30 окт 2020, 10:03
   
  45
   
  4

  Приказки, приказки, приказки на един очевадно болен човек, който знае, че не гледат на него сериозно! В случая се заиграва с Украинските малоумни управници, които разбиха страната си и сега се чудят как да вържат двата края! Ердоган ги пуска по пързалката, а те горките се радват като олигофрени!!!

 7. #7
  KOREKTOR 1 30 окт 2020, 17:13
   
  19
   
  9

  ЗА #3 Истината

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,
  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!


  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,

  В КАНСКИ БОЛКИ ДА СЕ ГЪРЧИШ ТВАР БЕЗРОДНА ФАШИСТКА.
 8. #8
  KOREKTOR 1 30 окт 2020, 17:20
   
  9
   
  6

  ВИЖТЕ ЛЮБИМИЯ САЙТ НА УКРОПУТКАТА,

  ГАДИНАТА ПРОДАЖНА ФАШИЗОИДНА БЕЗРОДНА.

  ЕНИЧАРИНА ТУРСКА

  ТОЙ Е И "Проф. Александър Цанковъ"


  nstribuna.org


  "Националсоциалистическа трибуна

  Електронно издание на българските националсоциалисти"


  ОТВОРЕТЕ САЙТА И СА НАСЛАЖДАВАЙТЕ.

  САМО ПРИГОТВЕТЕ ДО ВАС ПО ГОЛЕМИ СЪДОВЕ.

  СТОМАШНИТЕ КОНВУЛСИИ И ПОВРЪЩАНЕТО СА НЕИЗБЕЖНИ.

  ПОНЕ ЗА НОРМАЛНИТЕ ЧОВЕЦИ.
 9. #9
  Добри Божилов 30 окт 2020, 17:28
   
  44
   
  4

  Това са поредните празни приказки на Ердоган. Затваряне на Босфора е възможно само при състояние на война, т.е. ако го направи, Турция ще обяви война на Русия. И никакво НАТО няма да я спаси, защото тя ще е виновна, но най-вече - защото и да е невинна, никой европеец няма да иде да се бие за Турция. Ще лъсне част от огромната кухота на НАТО. Съюз на хартия...
  Във война на Турция с Русия, това ще е краят на Турция...

 10. #10
  KOREKTOR 1 30 окт 2020, 17:35
   
  10
   
  6

  А СЕГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЩО Е ПИСАЛ ПРОДАЖНИКА

  [b]УКРОПУТКАТА

  В МИНАЛО ВРЕМЕ ПРЕДИ 6 ГОДИНИ  " #6 ukraininform 16 май 2015, 16:08

  Не знам кой ни управлява,но за Бългатия е винаги добре да ни управлява някой отвън-в смисъл да не е българин с балканска психика.Защото за българина кражбата е смисъл на живота-най главното.Под много робства е била България-но най тежко май е българското робство."
  "#31 ukrainec 14 авг 2014, 15:28 0 0

  Do: #26 Пуснато от Фълкръм :Първата ти голяма грешка е : "Руснаците са ни освободили от турско робство"
  Няма такова нещо-това е москалска пропагана-основава се изопачаване на
  историята-Руснаците изгониха турците и се опитаха да заробят България--
  Неистовите усилия на БГ патриотите и най вече на Стамболов и помоща на
  Англия,франция и най вече Германия доведоха до истенското освобождение
  на Булгария--Берлинския договор и окончателното изгонване на руските
  окупатори." 11. #11
  THUNDER 30 окт 2020, 19:38
   
  24
   
  3

  Бай Султан ще се скара със всички за всичко.

  Ще запали конфликти с повечето си съседи.

  Накрая ще изгони западните инвеститори от Турция, а от ЕС ще му дръпнат килимчето.

  Икономическата криза му чека на вратата, когато запада почне да гони гастарбайтерите, а турците си загубят работата, поради оттегляне на инвеститорите или санкции, ембарго.

  Султаня с пръчки ще го изгонят. И понеже Баце му е единственият приятел, ще трябва да замени разкошният Султан Палат с градинска барака до колипката на Шаро под Магнолията на Баце.

  Другият вариант е да дели кушетка с Местан в панделата, че Доган няма да го прибере в саря.

 12. #12
  Бисмарк 04 ное 2020, 11:15
   
  4
   
  23

  хаха русофилистичетата яко пръцкат огън от дупетата
  няма нищо по хубаво от война между орките

 13. #13
  Георги_Ковачев 07 ное 2020, 09:23
   
  10
   
  3

  Реджеп Ердоган не е против присъединяването на Крим към Турция, както беше по време на Османската империя - това може да се постигне чрез блокиране на Босфора за Руската федерация.

  Ако Ердоган смяташе, че ще му се размине, вече щеше да го е направил.

  А иначе просто си плямпа, за да се прави на мъж пред западняците - руснаците са пределно наясно, че няма да посмее. Ако все пак се самозабрави дотам, че все пак да опита, Владимир Владимирович просто трябва да му напомни как турската икономика беше поставена на колене 2016г. след един свален самолет.

 14. #14
  В Първанов 06 яну 2021, 18:56
   
  0
   
  0

  А дано да го направи ще бъде много интересно да видим как ще го направи и какво ще стане. От тая работа не ще спечелим нема да загубим щото то Босфора ще стане руски и Турция няма да ни е комшия

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка