В РУСИЯ: ДА СЕ СЪКРАТИ АРМИЯТА СЪС 100 ХИЛЯДИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ

Pan.bg 20 окт 2020 | 07:18 views (1221) commentaries(0)
img
пан.бгМедиите съобщава за плановете на Министерството на финансите за намаляване на броя на въоръжените сили на Руската федерация и увеличаване на стажа за пенсиониране


Има предложение на Министерството на финансите за поредната „оптимизация“ в редиците на въоръжените сили на Русия.


Това се съобщават в статия на вестник "Известия", Роман Крецул, Алексей Рам и Екатерина Виноградова.

В статията на „Известия“ се казва, че ведомството предлага да се увеличи възрастта за пенсиониране на военнослужещите, както и да се намали общият брой на военнослужещите във въоръжените сили. Позовавайки се на документа, копие от който се намира в редакцията на "Известия", журналистите пишат, че документът съдържа инициатива за намаляване на всеки десети военнослужещ. В този случай могат да бъдат съкратени до 100 хиляди души в редиците на руските въоръжени сили. Посочва се, че „може да се извърши прехвърляне на цивилни вакантни места за тези, чиято служба не е свързана с изпълнението на бойни задачи“.

Инициативата за увеличаване на трудовия стаж включва следното: да се увеличи от 20 на 25 години и да се изключи от него периодът на обучение във военно училище.

Но това не е всичко. Според гореспоменатото руско издание Министерството на финансите предлага да се премахне нормата, която предполага годишно увеличение на военните пенсии с 2% над нивото на инфлация в страната.

Освен това се добавя, че Министерството на финансите предлага да се разширят подобни инициативи и към други правоприлагащи органи. По-специално, говорим за руската гвардия.

Отбелязва се, че всички тези предложения са представени с цел „спестяване на бюджетни средства“.

Използвани снимки:
Уебсайт на руското министерство на отбраната

източник
военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка