ДНЕС БАРДЪТ ГРИША ТРИФОНОВ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ НА 65. ДА СИ СПОМНИМ ЗА НЕГО

Pan.bg 20 сеп 2020 | 23:05 views (462) commentaries(0)
img ПАН.БГ



Роден е на 20 септември 1955 г. в Харманли.

Автор и изпълнител на много песни по стихове на популярни български поети. Издава и музикален албум „Главната улица“ (2006). Създател е на фестивала Поетични струни в Харманли.

Умира на 23 ноември 2015 г. в София. Погребан е в родния си град.
Награди и отличия

Гриша Трифонов е носител на националните литературни награди „Южна пролет“ (1988), „Георги Братанов“ (2006), „Изворът на Белоногата“ и „Златен ланец“ (2007).

Носител е на големите награди за песен, присъдени от професионалното жури и от публиката на конкурса „Бургас и морето“ (2001).
Библиография

Автор е на няколко книги с поезия и проза.

„Докато проговори камъкът“ (1987);
„Градовете, където не сме“ (1999, 2004);
„Съботни мемоари“ (2000);
„Есени“ (2001);
„По есенните улици на лятото“ (2005);
„Jyжне двери“ (2007, на сръбски);
„Югоизточната порта“ (2009)
„Архипелаг“ (2017)
















loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка