САЩ : Подробности за унищожените два руски МиГ-29 в Либия

Pan.bg 14 сеп 2020 | 16:56 views (1928) commentaries(0)
img
пан.бг

В Москва отказват дори самото присъствие на руски истребители в Либия


В САЩ разказаха за подробностите по унищожаването на два руски МиГ-29


Африканското командване на въоръжените сили на САЩ (AFRICOM) съобщиха подробности за двата руски изтребителя МиГ-29, свалени в Либия. Според тях самолетите са пилотирани от пилоти от частната военна армия "Вагнер", която се твърди, че е тясно свързана с Главното разузнавателно управление (ГРУ). Няма обаче документални доказателства за тази информация.

Както пише кореспондентът на AI-Monitor в Пентагона Джаред Шуба, един от самолетите е свален на 28 юни, а вторият съвсем наскоро - на 7 септември. В същото време журналистът се позовава на изявлението на контраадмирал Хайди Берг, която ръководи разузнавателния отдел на AFRICOM.

Според Берг самолети руско производство, включително Су-24, са нанасяли удари по цели в Либия. Кои са целите не се посочва.

Списанието Drive смята за неслучайно видеото, което се появи в интернет, където рускоезичен пилот разказва как е бил "свален" и чака хеликоптер. Липсата на отломки, дим и самото поведение на пилота от самото начало показват, че това е тренировъчна сесия. Въпреки това, видеото означава, че пилотите се обучават за такава ситуация.

Според The ​​Drive от май в Либия се експлоатират най-малко 14 самолета руско производство в интерес на Либийската национална армия на Хафтар. В Русия тази информация се

отрича и се твърди, че съветски самолети могат да се закупят от много страни. И Русия няма нищо общо с това


Според непотвърдени съобщения поне един от базираните в Либия МиГ-29 е прелетял над стратегическия град Сирт.източник
Утро.ру


Снимка: MOD Русия / Twitter.com / www.globallookpress.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*