Руски експерт за възраждането на проекта "Баргузин": Врагът ще бъде ударен на принципа на "мъртва ръка"

Pan.bg 08 авг 2020 | 12:33 views (1812) commentaries(0)
img
pan.bg

Руският военно-политически експерт, ориенталист Евгений Сатановски коментира новината за възможното възраждане на проекта за боен железопътен ракетен комплекс "Баргузин". Той оцени бойните възможности на този вид оръжие и също така разказа как такава установка ще бъде използвана от военнослужещите от стратегическите ракетни войски.

По-рано експерт в областта на стратегическите оръжия, ветеран от Стратегическите ракетни сили Владимир Евсеев заяви, че руските инженери могат да разработят нов боен железопътен ракетен комплекс, който ще влезе на въоръжение в руската армия. Той отбеляза също, че комплексът може да влезе в стратегическите ракетни сили след три до пет години.

Според Сатановски новият БЖРК ще помогне на Руската федерация бързо и ефективно да реагира на евентуална атака от страна на противника. Той обърна внимание на факта, че комплексът има добра маскировка, благодарение на която не може да бъде открит и унищожен от разузнаването на други страни в случай на пълномащабни военни действия.

Експертът подчерта, че възраждането на проекта "Баргузин" заплашва враговете на Русия със сериозни последици, тъй като те планират да използват комплекса по принципа на оръжието „мъртва ръка“. Говорим за бойни системи за възмездие, за които е гарантирано, че ще нанесат удар по страните, нападнали Руската федерация.

„Няма значение колко щети са ви нанесени. Няма никакво значение какво ти се случило. И изобщо няма значение кои стационарни системи е унищожил врагът ви. С вероятност 100% от точките на страната, непознати за никого, освен на операторите, врагът ще бъде ударен на принципа на "мъртва ръка", - обясни Сатановски в ефира на радио Vesti FM.

Политологът също така отбеляза, че новият боен железопътен ракетен комплекс ще бъде идеално оръжие при срива на глобалната система за стратегически баланс, сигурност и контрол на оръжията.

По-рано Сатановски отбеляза, че Вашингтон е загрижен за появата на най-новите оръжейни системи от най-ново поколение в Русия, по-специално комплексите «Буревестник» и «Кинжал».

Източник: Федеральное агентство новостей Снимка: static.riafan.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка