Випуск „Добруджански” във ВВВУ „Г. Бенковски“

Pan.bg 31 юли 2020 | 08:04 views (492) commentaries(0)
img ПАН.БГ



Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще връчат дипломите и офицерските пагони на първия випуск на възстановеното Висше военновъздушно училище (ВВВУ) „Г. Бенковски“. Тържественият акт по присвояване на първо офицерско и първо сержантско звание на курсантите и кадетите-випускници на ВВВУ ще се проведе на 31 юли, петък, от 10.00 ч на плаца. По време на церемонията отличилите се по успех ще получат награди от министъра на отбраната.


***
Първият випуск на ВВВУ „Г. Бенковски“ се състои от 28 души (8 жени и 20 мъже). Те са влезли като курсанти във факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски” - Велико Търново и завършват като лейтенанти от ВВВУ „Г. Бенковски” - Долна Митрополия. Випускът носи името „Добруджански“ по повод 80 години от мирното завръщане на Южна Добруджа към Майка България с Крайовската спогодба (7 септември 1940 г.), благодарение на героизма и себеотрицанието на Българската армия, дипломация и държава.

Отличник на Випуск „Добруджански” във ВВВУ е пилотът Владимир Тасков (с успех от следването 5.99 и от държавните изпити 6.00). От шест специализации, в четири първенци по успех са жени: Виктория Уручева, Магдалена Манева, Мария Видева и Полина Петкова. Випускът завършва със среден общ успех от следването Отличен 5.50.

Випускниците вече получиха и професионалните си назначения след 1 август. В системата на Министерството на отбраната те са в авиобазите в Граф Игнатиево, Безмер, Крумово, Долна Митрополия, един от тях във ВВВУ „Г. Бенковски” и един в системата на МВР.

Във Випуск „Добруджански” се дипломират 3-ма кадети и 2-ма ефрейтор кадети от Професионалния сержантски колеж към училището, които след обучението си ще се завърнат на постоянните си работни позиции във формирования на ВВС.

***
Уважаеми колеги,
Представителите на медиите ще бъдат допускани в района на ВВВУ на 31 юли, петък, от 9.30 часа


източник

сайт МО




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка