Радев: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта.

Pan.bg 15 юли 2020 | 23:03 views (628) commentaries(8)
img "Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта", заяви държавният глава Румен Радев в обръщение към народа от "Дондуков" 2. "Рестартирането на политическия процес минават през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори", заяви още държавният глава. "Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане на оставка на правителството и главният прокурор. Протестът е общонационален. Младото поколение ни изпълва с гордост и ни върна куража", каза още Радев. По-рано днес се разбра, че на среща при премиера Бойко Борисов са обсъдени няколко варианта за изход от политическата кризата след многохилядните протести с искания за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, всички те изключват Борисов да е министър-председател.Уважаеми сънародници,Вече седмица хиляди българи са по площадите с искания за оставка на правителството и главния прокурор, за свобода, законност и справедливост. Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории. А младото поколение на България ни изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината.Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус анти-мафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейният чадър в прокуратурата, срастването на властта с медиите, дълбоката държава, която ерозира демократичните институции и закона. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на Отечеството и на всеки от нас. Той не е притежание на никой лидер и никоя партия, а на целия български народ. Това, което става днес по улиците е достижение на всички български граждани, които отстояват своето бъдеще. Мобилизацията, която виждаме, е резултат именно на това тяхно усилие.Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията ни. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете именно на хората от протеста. Това е нашата обща кауза. Оскърбителните внушения, че хилядите граждани по площадите са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието: лъжи, клевети и сеене на разкол.Никога народът ни не е бил по-единен в искането
си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот. Никога народът ни не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата. Да съхрани природата. Да върне справедливостта в правораздаването, което е призвано да я брани. Да върне истината в медиите, за които плаща с данъците си. Затова трябва и сме длъжни да бъдем мъдри и единни, да не допуснем егоизмът, предразсъдъците, интригите на задкулисието и външни сили да внасят разединение в редиците ни.Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да чуят гласа на България, само удължават кризата. Доверието е загубено. Сегашният олигархичен властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минават през оставка на правителството и главния поркурор и честни избори.Отново призовавам и полицията, и протестиращите за ненасилие и избягване на провокации. В този исторически за страната ни момент не трябва да допускаме да се опорочат справедливите искания на гражданите и да се разпилява енергията за промяна.Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта. От всеки един от нас зависи това да се случи.


glasove.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Пешо 16 юли 2020, 00:08
   
  14
   
  15

  Незабавен импийчмънт на този подстрекател и съд за измяна!

 2. #2
  САМО НАПРЕД 16 юли 2020, 06:59
   
  14
   
  10

  рум€н€ КАУНЬ Н€ЩА$Т€Н,
  МУТРАТА $€ КАЗВАШЕ СТАЛИН....,А МЕТРЕСАТА МУ г.димитров.....!
  АКО НЕ БЕШЕ Ч€РВ€НАТА АРМИЯ ПРЕЗ 1944г. ,
  ЩЯХТЕ ДА СИ ГНИЕТЕ В ДУПКИТЕ НА СЕЛО,
  А НЕ ДА ИМАТЕ ДЪРЖАВАТА ЗА БАЩИНИЯ,
  КОМУНЯГИ ДОЛНИ,ПОДЛИ,АЛЧНИ (Б$П, Г€РБ, ДП$, ВМРО....)!

 3. #3
  KOREKTOR 1 16 юли 2020, 09:34
   
  8
   
  13

  ЗА #1 Пешо

  ЛАПАЙ ПИШКИ И ДУХАЙ ТАРАТОРА ЛАЙНО ЖАЛКО ГЕРБЕРСКО !!!

 4. #4
  ПАН 16 юли 2020, 16:01
   
  8
   
  3

  Отговор на коментар: #3 в друг сайт биха те забанили веднага за този коментар, но нали тук е комунистическят сайт на ПАНчелиев, така че психясалите ти изцепки минават!

 5. #5
  ПАН 16 юли 2020, 16:05
   
  10
   
  5

  Отговор на коментар: #1
  Всички които добре познават Радев, са на това мнение, но цензурата е - леле - мале!

 6. #6
  UCK 16 юли 2020, 17:27
   
  3
   
  3

  Отговор на коментар: #3

  миндил вмирисан къдя са криеш ва?

 7. #7
  KOREKTOR 1 16 юли 2020, 21:15
   
  3
   
  3

  ЗА #4 ПАН

  ПАНЧО,

  КРЕТЕН ГЕРБАВ,

  ЛАПАЙ ПИШКИ И ДУХАЙ ТАРАТОРА ЛАЙНО ЖАЛКО ГЕРБЕРСКО !!!

 8. #8
  UCK 20 юли 2020, 08:55
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #7

  миндил ти клонинг ли си ва?
  дале ке смардиш кът аригинала

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка