Сакскобургготски: Да преодолеем сблъсъците си

Pan.bg 15 юли 2020 | 22:58 views (403) commentaries(5)
img
„Не трябва да се самобичуваме и винаги да търсим отрицателното. Не трябва да сме черногледи. Горе главата и напред!“, заяви бившият български премиер.

Той подчерта важността на институциите в една държава. „Важно е да има респект към тези институции. Загрижен съм като виждам, че има известни сблъсъци. В името на бъдещето на България те трябва да се преодолеят“, каза Симеон Сакскобургготски.

Той отказа да коментира конфликта между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов с думите, че „уважава и двете институции“. Според Сакскобургготски е важно един политик да бъде по-дискретен.

На въпрос за задаващите се трудности, бившият български премиер отговори: „Икономическата криза е последица от коронавируса, не бива да се драматизира, а да се търсят решения, за да може тя да бъде преодоляна“.

Той определи приемането ни в чакалнята на еврозоната като „още една стъпка към пълната интеграция“ в Европейския съюз. „Преминаването към еврото ще бъде интересно, няма да има сътресения, защото ние сме подготвени отдавна“, каза Симеон Сакскобургготски.

Попитан дали се е върнал в България заради имотите си, той заяви: „Не си губя времето с нелепости“.

Симеон Сакскобургготски отхвърли и обвиненията, че горите, които са му реституирани в Рила, са подложени на сеч. „Никога не е имало подобно нещо въобще, но никой не си направи труда да го провери“, каза той.

Тази година се навършиха 20 години от кончината на майка му царица Йоанна. „Тя беше и царицата и царя, когато го нямаше баща ми. Беше много взискателна и строга“, сподели Симеон спомените си за нея. „Дори ми зашлеви шамар, когато бях на 19-годишна възраст, защото отговорих неподобаващо“, добави той.

Бившият премиер коментира и изграждането на път около Рилските езера. „Видях какво се случва на Рилските езера. Една грешка може би с добри намерения, но една планинска пътека не изглежда по този начин“, категоричен е той.

Симеон Сакскобургготски заяви, че никога не си е представял, че не той, а децата му ще могат да видят България.

“Един цар не се пенсионира толкова лесно. Ментета в царската професия няма. От 70 години служа на тази страна и това малко хора могат да го отрекат. Малко хора имат щастието да служат на своята страна толкова година“, заяви Симеон Сакскобургготски. /БГНЕС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 16 юли 2020, 11:42
   
  4
   
  0

  „Не трябва да се самобичуваме и винаги да търсим отрицателното. "

  Няма да го търсим, ако го нямаше!

  НО, заради такива като тебе и други, които са си въобразили, че са нещо повече от другите и обират каймака, а за останалите "една студена вода", няма да има мир никога!!!

  Това е все едно някой от органите на организма да си въобрази, че всичкият кислород, цялото кръвообръщение ще е само за него, а другите да мрат! И какво става? Целият организъм мре!

  Така че, докато има мафия, има разни царе, кралици, сектанти, олигарси и други самовъобразили си, че трябва те да са над другите, няма да има мир! И вие с големите богатства и с големите титли и с "важните" секти няма да живеете добре!

  Всичките богатства и вашата "важност" са продукт на обществото! Ако бяхте родени и изоставени при вълците, днес щяхте да ходите на 4 крака и да виете от кеф! Е, тогава? В какво е "важността" ви? На каква основа си присвоявате повече права и богатсва от другите?
  Обществото е създало всичко и няма "по-добри", "по-, по-,..."!

  Трябва да има мир и равноправие, никой да не се прави на много "важен"! Защото не е!

 2. #2
  volxov5 17 юли 2020, 17:45
   
  0
   
  0

  Не трябва да се самобичуваме и винаги да търсим отрицателното.

  Кой открадна 200 млрд. долара

  ``в своя брой от 20 октомври 2002 г. полското списание Wprost е публикувало списъка на 25-те най-богати хора на Центрана и Източна Европа,

  8. Илия Павлов (България) – 1,5 милиарда`

  20. Васил Божков (България) – 0,5 милиарда и т.н.

  p.s

  Тази публикация предизвика веднага някои въпроси.

  Първият беше, че българските медии съобщиха за нея чак 20 дни по-късно, т.е. че БТА не си гледаше работата. И вторият, как е възможно в такава страна като България, Павлов и Божков да изпреварват такива олигарси като Алекперов, Гудзовати, Дерипаска, Черномирдин, Березовски?

  p.s.1

  Но имаше и други неща, за които не се знаеше.

  Ставаше дума за периода 2001-2006 г. когато Симеон Сакскобургготски и неговия екип "преоформи" дълга на България, с което ни закопа с 2 млрд. долара.

  По същото време те докараха България и митничарите от Crown Agents, които всичко откраднато от тях по границите изпращаха директно на Короната в Лондон. А цитираното списание Wprost беше известно с някои връзки с по-специалните служби именно на Англия, САЩ и Израел.

  Значи, някой искаше да фокусира вниманието върху определени личности в Източна Европа от рода на Божков и Павлов.

  И как е възможно в най-бедната източноевропейска страна – България, Павлов да има 1,5 милиарда долара, Божков – 500 милиона, а в богатите Чехия и Украйна олигарсите да са само с по 200 милиона долара?

  В това може би се криеше и отговорът за убийството на Павлов – пъпната му връв към държавния организъм, най-лесния начин за забогатяване. В тази връзка Wprost споменаваше и Иван Костов, Александър Божков и Васил Божков.

  Или убийството на Павлов беше "ехо" от миналото му с Луканов или имаше връзка с онзи, за които Павлов се хвалеше, че е довел на власт – Кобургготски. "Спонсорирах изборната му кампания и сега чакам дивиденти" – хвалеше се Павлов.
  Той се хвалеше, че е пратил следващия председател на БСП – Сергей Станишев да специализира в Лондон, че е номинирал президента Първанов за наградата на Международния фонд на православните народи. Въобще се хвалеше твърде много, което в тези среди не е добър тон.

  Така стигаме до въпроса как беше възможно в България да се появи явлението Павлов и Божков?

  За нас най-важното обаче е кой открадна 200 млрд. долара от България и къде са сега тези пари и какво общо има "списъкът на Бобокови" с това грандиозно престъпление, унищожило България.

  Защо 200 млрд. долара
  ?

  Към 1989 г. България разполагаше с основни фондове и трайни активи за около 30 милиарда лева, които по тогавашния курс правеха над 30 милиарда долара.

  Но стойността им беше подценена, тъй като при социализма никой не предполагаше, че това ще има значение. Реално тези активи бяха за около 60 милиарда долара.

  В населението имаше спестявания за около 10 милиарда долара, които бяха ограбени чрез краха на банковата система в началото на 90-те години.

  Въпреки че имахме дълг за около 3-7 милиарда долара, разполагахме с валутни и златни резерви за около 3 милиарда, които се изпариха.

  Имахме да прибираме и дългове за около 4,5 милиарда долара, които не бяха прибрани, не само от Ирак.

  Дотук са над 80 милиарда долара.

 3. #3
  volxov5 17 юли 2020, 17:52
   
  0
   
  0

  Но това не е всичко.

  През 15-те години до 2005 г., въпреки че изплатихме дълг за около 10 милиарда, натрупахме нов за над 12 милиарда долара. Това правеше около 92 милиарда долара. Загубите от тяхната липса обикновено са около 15 на сто, т.е. още 15 милиарда долара. Общо около – 105 милиарда долара.

  Далаверите на Велчев и Кобургготски с трансформирането на дълга и нереализирани изгоди са още 2,5 милиарда долара.

  Изнесени от олигарсите още 2,5 милиарда и т.н. още – 5 милиарда – общо над 110 милиарда.

  Това означава, че в най-общи линии грабежът на България след 1989 г. до 2005 г. възлизаше на около 110 милиарда долара.

  Къде са тези пари, щом като от цялото приватизиране и разпродажба на България в хазната са влезли само 3 милиарда долара?

  110 – 3 = 107 млрд. долара

  p.s

  При Сакскобургготски се пръкна и Бойко Методиев Борисов, който добави за последните 10 години още около 100 млрд. долара, според многобройни независими оценки.

  Заради това от години пишем, че от България бяха откраднати около 200 млрд. долара и че грабежът продължава.

  Какво са 200 млрд. долара, които тогава бяха поне с 50% по-висока покупателна сила отколкото днес.

  Това са стотици камиони Камаз натоварени с пачки от 100 доларови банкноти.

  Или друго сравнение.
  За едно предприятие с най-нови технологии, изграждано от нула, ангажиращо 350-400 души, са необходими днес около 16 млн. долара.

  200 млрд. долара са... 12 500 най-нови завода, даващи работни места на над 4 милиона българи.

  Решението отдавна е налице – деприватизация, т.е. на кого служи държавата. Ако служи на мафията, както у нас, не може да става и дума за деприватизация. Откраднатото е "свещено", а онова, което още не е, ще бъде откраднато.

  Но, ако държавата служи на гражданите и народа, трябва да бъде извършен пълен преглед на приватизацията. Тук няма никаква давност, имайки предвид мащабите на престъплението – до национален геноцид.

  Примерът беше даден /неочаквано/ от Англия, която по времето на Маргарет Тачър, извърши деприватизация и на власт дойдоха по-нормални хора, които казаха, че да се краде не е хубаво. И намериха прост изход от ситуацията, данъкът, което нарекоха "данък върху богатствата, донесени от вятъра" – WindFall Taxes. /През 2017 г. законът беше актуализиран не само в Англия и в Ирландия./

  Това вече действа в други страни от Източна Европа – пълна конфискация на всичко, в чието начало е имало престъпление.

  Такава е и Директивата на ЕС.

  На тази тема ще се спрем в следващия брой.````

 4. #4
  volxov5 17 юли 2020, 19:45
   
  0
   
  0

  Добро клипче..

 5. #5
  volxov5 17 юли 2020, 20:07
   
  0
   
  0

  Б.Б. срещу Президента. ПОЧНА СЕ! Ето кой ще ПОБЕДИ! Еп. 11

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка