ГАЛЕРИЯ ОТ ВИСОКО SMOKE ON THE WATER: БЪЛГАРСКИТЕ ВМС ЗАПОЧНАХА УЧАСТИЕТО СИ В УЧЕНИЕТО "БРИЗ 2020"

Pan.bg 10 юли 2020 | 00:25 views (4677) commentaries(0)
img
Българските морски новини № 616

Към морето и Дунава за напредък!

Снимки: Райко Панчелиев

На 9 юли екип на ПАН.БГ и сп.Клуб ОКЕАН бе на точното място, за да заснеме отвисоко кораби от състава на българските ВМС, които започнаха участието си в учението "Бриз 2020".
Точно в 11.00 фрегатата "Смели", борд 11 и корветата "Решителни", борд 13 вдигнаха котва от Пункт за базиране-Варна.
В 11 и 40 корабите вече бяха пред Черноморец, като нашите фотографи направиха ефектни снимки, като плавателните съдове оставиха "следа" от дим след себе си.
Малко след това за учението потегли и катер от "Гранична полиция", а след това кръг над морето направи и хеликоптер от авиобаза "Чайка".
Очаквайте още снимки от събитието.


Припомняме, че военноморските сили (ВМС) на Република България ще проведат от 10 до 19 юли националното военноморско учение „Бриз 2020”, отворено за участие на ВМС от страни-членки на НАТО. Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

В учението ще участват 9 държави с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета и 2413 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна военноморска група кораби на НАТО и Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 117 души от 24 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ ОТ ВИСОКО SMOKE ON THE WATER: БЪЛГАРСКИТЕ ВМС ЗАПОЧНАХА УЧАСТИЕТО СИ В УЧЕНИЕТО "БРИЗ 2020"

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка