НАПРЕЖЕНИЕ: САЩ обяви пред Руската федерация за началото на нова военна операция в Баренцово море

Pan.bg 08 юли 2020 | 12:21 views (3783) commentaries(3)
img
pan.bg


Америка винаги се е обиждала, че Русия има такава огромна територия. И особено досадно е, че именно Русия има достъп до Арктика, както и хиляди километри от континенталния шелф.

Наскоро Белият дом обяви, че ще извади Северния морски път извън руския контрол. В крайна сметка тя трябва да принадлежи на всички (или по-скоро на тях). Американският адмирал твърди, че територията на Северния морски път е международна, което означава, че всякаква навигация трябва да бъде свободна по тези води. В тази връзка САЩ започнаха учения в Баренцово море.

Най-интересното е, че САЩ уведомиха Русия за началото на ученията. Целта на учението: да спре ескалацията. Операцията беше наречена "FONOP". Съкращението се дешифрира и се превежда като „Действия, осигуряващи свобода на навигацията“.

Толкова много американски кораби в Баренцово море не е имало вече повече от 40 години. Цялата операция се провежда близо до северната граница на Русия, където се намира Северният флот.

Освен това САЩ информираха Русия, че са започнали своите учения. Целта е една: прекратяване на ескалацията. Подобна наглост те извършват за първи път. В крайна сметка всички действия се провеждат близо до Мурманск, в който се намира Северният флот на Русия.

Русия не е реагирала на тази ситуация. Има мнение, че всъщност Америка не е влязла във водите на Русия, а се намират на територията на Норвегия, която също притежава част от Баренцово море и континенталния шелф.

Източник: yandex Снимки: s12.stc.all.kpcdn.net

Превод и редакция: pan.б
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  бай Пердах 08 юли 2020, 17:35
   
  12
   
  3

  Тъпите янки ще ядат бухалки,ама де да видим!

 2. #2
  Borei 08 юли 2020, 18:45
   
  8
   
  3

  Всичкото това е голяма игра!

  Русия не е враг на САЩ и обратното!

  След "великата пандемия", причинена от "великия корона вирус", създаден съвместно в кооперация между институти в Северна Каролина/империя Кравария и лабораторийте в Ухан/империя Китай и подчинението и на Русия на тази поредна, световна, спец-операция на печатарите на доларите, нещата станаха много ясни!

  И Русия играе в същата лига!!! Тя е в техният отбор или обор беше :)???

  Е, и какво сега пак нещо ни баламосват? Плашат Русия с нападение? Вземане на Северният морски път под контрол на ФАЩ?
  Няма много смисъл от театър, кораби и дрънкане на оръжия! Путин ще им подпише подобен "договор" и ето ти вече е техен :)!!!

  Да ви напомня това нещо на военните бази на ФАЩ в България? (Дадени безплатно, ей-така с нечии подпис!!!)
  Днешните войни се печелят с химикалката и подписа на "избраните от народа" да представят нещастната страна на заблудените избиратели :)......

  Нищо лично, нормален бизнес!

 3. #3
  САМО НАПРЕД 08 юли 2020, 19:28
   
  3
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  "ПРАВ" СИ Borei ЗА ХИМИКАЛКИТЕ(made in china)!

  ТО И АЗ НА рум€н НЕ СЪМ ВРАГ,
  А СЪМ ПЪРВИЙ БАДЖАНАК! :))

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка