В Япония решиха да променят конституцията и да тръгнат на война срещу Русия за Курилските острови

Pan.bg 21 юни 2020 | 15:31 views (3651) commentaries(2)
img
pan.bg


Япония възнамерява да промени конституцията, да създаде по-голяма армия и да се опита да превземе Курилските острови.

Японският премиер Шиндзо Абе, на фона на поредица от сурови изявления за необходимостта от използване на сила за отнемане на Курилските острови от Русия предложи промяна на конституцията и основната причина за това е създаването на пълноценна армия в страната.

Предвид факта, че Япония е много критична към това, че Русия при никакви обстоятелства не иска да прехвърли четирите острова на Курилския хребет, може да се приеме проект за нова конституция, а за Русия това обещава много допълнителни проблеми в източното направление.

„Това е, по-специално, преразглеждането на деветия„ мирен “член от кодекса, според който Япония не може да разполага със собствена армия и флот. Всъщност този закон не се спазва, но неговото съществуване не позволява на страната да изгражда военен потенциал. Управляващата Либерално-демократическа партия се застъпва за преразглеждане на този член вече няколко десетилетия подред.

Както самият Абе неведнъж е заявявал, конституцията, изготвена преди 70 години, не отговаря на съвременните изисквания. Съгласно действащото законодателство Конституцията може да бъде променена само чрез референдум.“ съобщават медиите.

Трябва да се отбележи, че по-рано Япония обяви планове за използване на нападателни оръжия, което предизвиква още по-голяма тревога.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Георги_Ковачев 21 юни 2020, 17:23
   
  32
   
  3

  Свят голям, самоубийци всякакви.

 2. #2
  Borei 21 юни 2020, 22:30
   
  13
   
  3

  „Това е, по-специално, преразглеждането на деветия„ мирен “член от кодекса, според който Япония не може да разполага със собствена армия и флот. ....неговото съществуване не позволява на страната да изгражда военен потенциал. Управляващата Либерално-демократическа партия се застъпва за преразглеждане на този член вече няколко десетилетия подред."

  Това не зависи от Япония. Това им е наложено от победителите във Втората световна война.
  Те могат да си искат, каквото и да е. Без одобрението на победителите, няма как да стане!

  И за тези няколко острова, ако тръгнат на война с Русия, ще си загубят и цялата територия.
  Япония е била държана без армия и без да разработват оръжия цели 75 години. Това е преднина, която Русия има и която японците скоро няма да могат да настигнат. Ще им трябват най-малко 20 години, но до тогава, кой знае, какво ще стане със света?
  Може от затоплянето на климата и цялата им страна да отиде под водата?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка