Путин одобри основите на държавната политика за ядрено възпиране и използване на ядрено оръжие /ВИДЕО/

Pan.bg 02 юни 2020 | 18:57 views (631) commentaries(0)
img
pan.bg


Владимир Путин издаде указ за одобряване на основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното възпиране. Съответният документ се публикува на портала за правна информация.

По-специално президентът взема решение за използването на ядрено оръжие. Държавният глава може да издаде заповед за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети, ако например бъде получена информация за ядрен удар срещу Русия и нейните съюзници или ако врагът заплашва самото съществуване на Руската федерация.

По-специално, решение за използването на ядрено оръжие взема президентът. Държавният глава може да издаде заповед за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети, ако например бъде получена информация за ядрен удар срещу Русия и нейните съюзници или ако врагът заплашва самото съществуване на Руската федерация.

Документът обаче подчертава, че руското оръжие за масово унищожение е преди всичко възпиращо средство. Може да се използвате само в краен случай. Дотогава Руската федерация ще предприеме всички мерки за намаляване на ядрената заплаха, а също така няма да допусне изостряне на международните отношения, които биха могли да доведат до мащабен военен конфликт.

Освен това в документа са посочени основните заплахи за Русия. На първо място е натрупването на потенциални противникови военни групировки, способни да използват ядрено оръжие, близо до границите на страната.

Също толкова опасно е разполагането в държави - потенциални противници, на балистични и крилати ракети със среден и малък обсег на действие, хиперзвукови системи, ударни дронове и радиационни оръжия.

Източник: vesti.ru Снимка: phototass2.cdnvideo.ru

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*