Яков Кедми: Конфликт с Русия ще доведе до ядрен удар върху САЩ! Русия единствена способна да заличи САЩ

Pan.bg 29 май 2020 | 09:44 views (2115) commentaries(0)
img
pan.bg

САЩ се опасяват от всеки военен сблъсък с Русия, тъй като знаят, че веднага ще бъде последван от ядрен удар. Това заяви военно-политическият експерт Яков Кедми.

Според анализатора обновената ядрена доктрина на Пентагона от 2018 г., която позволява ограниченото използване на ядрено оръжие за повратна точка в неядрен конфликт засяга всяка страна, с изключение на Русия. Освен това държавите едва ли ще се осмелят да атакуват КНР, знаейки, че Москва ще го подкрепи.

Кедми сравнява ядрения принцип на американската армия с лотария за държави, които не са в състояние да унищожат САЩ. Но той припомня, че единствената страна, способна да заличи САЩ от лицето на земята, беше и остава Русия.

"Ситуацията между САЩ и Русия е такава, че всяко нападение, всяка агресивна дейност на американската армия срещу Руската федерация от гледна точка на Русия ще бъдат посрещнати със стратегически термоядрен удар. Така че това няма да работи", обясни Кедми.

Конфликтът между САЩ и Русия няма да се развие при никакви обстоятелства като неядрен „обмен на действия от танкови дивизии“, подчертава експертът на Iton TV. Според Кедми, САЩ могат да използват сила само срещу неядрени страни, които не са в състояние да отговорят с пълномащабен удар на американска територия. Като пример, анализаторът посочва Иран, наличието на атомно оръжие, което остава под съмнение.

По-рано Кедми каза, че Русия може да унищожи САЩ, ако решат да се разправят с Китай с военна сила. Според експерта сблъсъкът с Китай неизбежно ще доведе до сблъсък между американска и руска военна сила и всички страни, включително Вашингтон, са наясно с това.

Източник: rueconomics.ru / Снимка: ФБА "Экономика сегодня"

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка