ПОЧИНА ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН РАЗУЗНАВАЧ ГЕНЕРАЛ ВАЛЕРИ ЛАЗАРОВ

Pan.bg 06 апр 2020 | 18:08 views (4282) commentaries(0)
img
С дълбоко прискърбие съобщаваме, че тази сутрин почина генерал-майор о.з. проф. д.н. Валери Лазаров (1954-2020), професор в катедра "Мениджмънт" и дългогодишен преподавател във Военна Академия.
Светла му памет!

Поклонението пред тленните му останки и погребението ще бъдат в сряда.


-----------------------
Почина големият военен разузнавач ген. Валери Лазаров

Почина големият военен разузнавач ген-майор Валери Лазаров, съобщиха от Асоциацията на Сухопътните войски.
Ген. Лазаров е роден на 11 март 1954 г. През 1976 г. завършва Висшето военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново със специалност „Разузнавачи“. Започва да служи във военното разузнаване, като е изпращан на мисии и зад граница. По-късно завършва Военната академия в София. Завършил е Генералщабна академия в Гърция и е първият български офицер завършил такава. Защитава дисертация по специалността „Военнополитически проблеми на сигурността“. На 6 юни 2002 г. е назначен за началник на Разузнавателното управление на Генералния щаб на Българската армия и удостоен с висше военно звание бригаден генерал. На 3 май 2004 г. е удостоен с висше военно звание генерал-майор.


На 4 май 2005 г. е назначен за началник на Разузнавателно управление в Генералния щаб на Българската армия. На 25 април 2006 г. е освободен от длъжността началник на Разузнавателното управление в Генералния щаб на Българската армия, считано от 1 юни 2006 г. Почетен член е на Национален съюз „Безопасност и охрана“.


Поклон!!!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker