Warning: getimagesize(https://static.webvariant.com/imagebank/cache/150926194240-660x371.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 193

Американски генерал: НАТО трябва да демонстрира пред Москва своята способност да действа изпреварващо

Pan.bg 03 апр 2020 | 06:29 views (774) commentaries(3)
img https://pogled.info/svetoven/amerikanski-general-nato-tryabva-da-demonstrira-pred-moskva-svoyata-sposobnost-da-deistva-izprevarvashto.114963


/Поглед.инфо/ НАТО няма да чака кризата и да освободи балтийските държави, заяви генерал Бен Ходжес, бивш командир на американските сухопътни сили в Европа. В интервю за Rzeczpospolita той обясни, че е важно алиансът да покаже на Москва, че НАТО е мобилен и винаги е в състояние да бъде на правилното място преди евентуална атака.

На въпроса на Rzeczpospolita колко време ще отнеме Кремъл да окупира Литва, Латвия или Естония, бившият командващ сухопътните войски на САЩ генерал Бен Ходжес отговори: „Мисля, че няма да е лесно, като се има предвид колко балтийските страни и Полша са укрепили отбранителните си способности. Имам предвид териториалните сили, разширяването на сътрудничеството и присъствието на бойни групи на НАТО. Разбира се, тези страни няма да оцелеят много дълго време без подкрепа. Защото основната цел на Москва е да покаже, че алиансът не иска или не може да отговаря и защитава своите членове. "

„Не е необходимо руснаците да окупират всички балтийски страни. Те имат достатъчно, за да заемат част от един от тях и да чакат нашия отговор " , - добави военният.

Следователно, според Ходжес, за да бъде отговорът на НАТО правилен, алиансът трябва да реагира и да демонстрира възможностите си в мирно време възможно най-скоро, преди кризата. „Не искаме да освободим балтийските държави. Искаме да покажем на Кремъл, че вече можем да бъдем там, преди руснаците да започнат атаката. За да не мислят, че ще им се размине “, заплаши американският генерал.

Въпросът за мобилността е много важен за НАТО. Необходимата пропускателна способност трябва да бъде гарантирана, но в момента няма такава пропускателна способност, например, железопътни връзки от Германия или Полша до балтийските държави. „Да не забравяме за пътищата, мостовете, пристанищата и летищата. Тези обекти трябва да бъдат защитени от кибератаки. Гданск е по-лесно да се парализира с кибератака, отколкото с ракети "Искандер" , каза той.

Американските военни са уверени, че ЕС и НАТО трябва да са готови да организират транспорт, независимо от кризата, пред която са изправени. „Мисля, че тази епидемия ще ни научи на много неща, включително как да организираме бързо движението на военна техника и войници в извънредни ситуации“, обобщи в интервю за Rzeczpospolita генерал Бен Ходжес, бивш командир на американската
армия в Европа.

Превод: Поглед.инфо

Източник: Rzeczpospolita
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 03 апр 2020, 09:52
   
  16
   
  3

  Този напълно е изтрещял!

  Първо, за какво й е на Русия някакви си Балтийски страни или Полша, пълни с русофоби?
  Това би означавало много трудно удържане на населението в тях и постоянна гражданска война... Само проблеми с тях... Никаква полза. Няма смисъъл от тях да се превземат....
  Второ, Русия знае, че такова нещо ще доведе до война на Натото с нея и с ужасни последици за всички...
  Трето, всичките разсъждения на този бивш генерал са толкова наивни, че даже и невоенен европеец ги смята за идиотски...

  Самото изказване: "Русия ще завладее част от някоя от тези "натовски страни" и щяла да чака след това отговора на Натото"????

  Това е равносилно на самоубийство, което Русия едва ли би направила някога! Ако е решила да завладява тези, то първо ще трябва да се разправи със САЩ и техните бази в Европа! Това и децата го знаят, без да са били някога генерали :)!!!

  Този май напразно е висял в армията толкова дълго, щом нищо не е научил за врага си? Русия не е толкова елементарна!

 2. #2
  5ar 03 апр 2020, 10:18
   
  7
   
  2

  Този хамерикански сухопътен генерал защо са го облекли в униформата на българските военновъздушни сили?
  Ф-16 и американска кашишка униформа - трала-ла преоблякъл се Илия, погледнал се пак в тия.

 3. #3
  THUNDER 03 апр 2020, 14:16
   
  11
   
  3

  Момчета нищо не сте разбрали.

  Прав е генерала, трябва да се действа изпреварващо :

  На Американските войници трябва да им се осигурят нужните количества памперси, преди да са се изпонасрали.

  Че стоя Корона вирус и с тая диария ще изпонасерат цяла Прибалтика.

  И за още нещо е прав генерала : „Мисля, че тази епидемия ще ни научи на много неща"

  Да, че на каубойте не може да се разчита за нищо.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker