Началникът на ВМА с много важно предупреждение към българите за коронавируса!

Pan.bg 24 фев 2020 | 21:25 views (705) commentaries(0)
img
Blitz.bgГенерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поясни, че всеки ден в 08:00 часа ще има брифинг по темата"Обсъдихме досега взетите мерки. Преценяваме ги като задоволителни, но не в пълен обем. Термокамерите по летищата са монтирани в абсолютно всички терминали. Предвижда се такива да бъдат разположени и на сухоземните и морските граници". Това заяви след извънредното заседание на Съвета по сигурност началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, който е начело на щаба срещу коронавируса.


"Завръщането на наши сънародници от чужбина е тяхна отговорност, както и наша. Много е важно всеки да разбере, че има отговорност към своите най-близки, приятели, колеги и не трябва бърза да установява контакт с всеки, който му се изпречи на пътя", поясни той. "Завърналият се от чужбина трябва да има съзнанието за карантина и ако прояви симптоми на заболяване, каквото и да е, да се обърне към личния лекар, който знае какво да направи по-нататък във веригата.Бяха обсъдени и конкретни ситуации при откриване на такива болни, които са потенциално заразени с коронавирус. Още утре в 09:00 часа ще бъде проиграно учение. Ще предоставим на вашето внимание как реално се случва това, в какви условия се поставят пациентите и екипите, които работят", каза още началникът на ВМА. "Кризисният щаб има задължение към обществото да информира ежедневно какво се случва.Всеки ден ще има брифинг в 08:00 часа сутрин във ВМА от мен и някой от представителите на щаба. Тестовете са достоверни, когато има някаква симптоматика. За здрав човек, не могат да бъдат сигурни. В инструкциите на СЗО се прилагат тестове само на потенциални пациенти с развити клинични оплаквания и са били в регион, в който може да се предположи, че са заразени", заяви генерал-майор професор д-р Мутафчийски. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/nachalnikt-na-vma-s-mnogo-vazhno-preduprezhdenie-km-blgarite-za-koronavirusa_news728849.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker