ТОТАЛЕН КОНТРОЛ : МВР и Митниците ще ни следят през камерите на тол системата

Pan.bg 22 фев 2020 | 14:59 views (565) commentaries(2)
img
banker.bg


Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“. Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност. Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др., съобщи пътната агенция.

За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите разработи проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. В нея са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси. Създават се възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания.

Близо 17 000 км от около 20 000 км републиканска пътна мрежа ще бъде безплатна за товарните автомобили над 3,5 тона.

Преди дни правителството одобри размера на тол таксите за тежкотоварните автомобили. Размерът на тол таксите е обвързан с екологичната категория на превозното средство, както и с класа на пътя, за който ще се дължи - автомагистрали и първи клас. Стойността ще се изчислява на изминат километър като всяко навлизане в тол сегмент ще се приема за пълното му изминаване.

Тол таксите за масовите тежкотоварни превозни средства - с тегло между 3,5 т и 12 т, ще са от 3 до 7 ст. на километър, в зависимост от емисионния клас на превозното средство и класа на пътя.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  volxov5 22 фев 2020, 22:10
   
  0
   
  0

  Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси

  Добре де ,като селски тарикът,идващ от чужбина от Сърбия или от Румъния,как да стигна до Черно море,без да си плащам винетка???

  Щом влезнете в Ro,H с малко проблеми,Sk,Cz винетките са само за МАГИСТРАЛИ

  Винету колко е построил и потрошил !?!?!?!

 2. #2
  volxov5 22 фев 2020, 22:14
   
  0
   
  0

  С колеги си говориме,всички караме коли над 2015 god и карти за Бг то нямат.
  Питат ме за актуализация на Бг и какво да ги излъжа !>>???

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker