ГОРЕЩО: ОТ ПИЛОТИ ИЛИ ОТ АРТИЛЕРИСТИ СЕ НУЖДАЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!?

Pan.bg 19 яну 2020 | 19:02 views (1442) commentaries(0)
img
Армията се нуждае най-вече от офицери артилеристи


Това става ясно от заповедта на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, с която е обявен заявеният брой места за прием на граждански лица във висшите военни училища за обучение като курсанти, за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в професионално направление „Военно дело“, по специализации от специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ за учебната 2020/2021 година.

От всички специализации в НВУ „Васил Левски“, ВВВУ „Георги Бенковски“ и ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ най-голям прием се се предвижда за „Полева артилерия“. За там заявените места са 39. Веднага след това в специализациите на Националния военен университет се нареждат „Мотопехотни и танкови войски“ – 24 места, „Противовъздушна отбрана на войските“ – 24 места, „Зенитно-ракетни войски“ – 20 места, „Разузнаване“ – 20 места, „Артилерийско и зенитно-ракетно въоръжение, оптика и боеприпаси“ – 19 места, „Артилерийско-инструментално разузнаване“ – 17 места и др.

Възстановеното Висше военновъздушно училище има намерение да приеме 14 курсанти първокурсници за „Летец-пилот“, като двама от тях са за нуждите на МВР. За „Ръководител на въздушното движение” местата са 8, за „Летателни апарати и авиационни двигатели“ – 7 и др.

Висшето военноморско училище ще приеме 20 кандидати за военни лекари в специализация „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“. За „Кибероперации“ местата са 13, за „Корабни машини и механизми“ - 8 и др.

Началниците на висшите военни училища със свои заповеди ще създадат организация, за провеждане на рекламна кампания и приемане на документите за кандидатстване и за провеждане на конкурсните изпити за прием на курсанти, съгласно действащата нормативна уредба.

За подборности: https://www.mod.bg/bg/doc/zapovedi/2020/20200109_OX18.pdf
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker