В ПОСЛЕДНИТЕ СЕКУНДИ: РАКЕТНИЯТ КОМПЛЕКС C-500 - ТЕЖЪК РУСКИ БОТУШ ЗА НАТО!

Pan.bg 17 яну 2020 | 15:21 views (1405) commentaries(0)
img
С-500 на Русия: Тежък артилерийски удар по НАТО
https://bgr.news-front.info/2020/01/16/s-500-na-rusiya-tezhk-artilerijski-udar-po-nato/?fbclid=IwAR3r05OqjabT0xIe43YBLyo7rtBUqknm4-EyCurx8JSuL84Wi92OFVrY8ss#.XiCWCyM3o4E.facebook

Новината за възможното стартиране на изпитанията на новото поколение руски системи за противовъздушна отбрана се стовари върху НАТО «като тежък артилерийски удар», пише«Чжунго цзюнван». Всъщност, ако официално С-500 влезе на въоръжение, съотношението на противоракетните сили на страните ще се промени. Изданието подробно описва предимствата на новата система за противовъздушна отбрана.

Превод от Чжунго цзюнван (Китай):


Наскоро руските медии съобщиха, че тази година ще започнат изпитанията на новото поколение зенитно-ракетни комплекси С-500, доставките са планирани за 2025 година. Тази новина падна върху НАТО като тежък артилерийски удар, защото веднага след като комплексът С-500 официално влезе на въоръжение, балансът на силите за противоракетна отбрана ще се промени.

В Русия С-400 бе наречена «Триумф», а С-500 — «Прометей», сравнявайки го с героя от древногръцките митове, откраднал огъня, охраняван от Зевс и дал го на хората, като по този начин унищожил плана на гръмовержеца за унищожаване на човечеството. В това лесно се вижда решимостта на руската страна да се изправи срещу САЩ в областта на противовъздушната отбрана.

Три основни предимства на С-500

С цел запазване на секретността руските медии не публикуват много информация относно С-500. Въпреки това, от чуждестранни публикации можем да заключим за многобройните предимства на новата зенитна ракетна система.

Ракета за прихващане: високо ниво на прихващане при ниска цена

Както знаете, за унищожаване на атакуващ обект в американските противоракетни ракетни системи се използва прихващащ кинетичен снаряд (KKV), а руските ракети С-400 и С-500 използват принципа на насочено осколъчно поразяване на целите. Въз основа на някои данни може да се заключи, че ракетата за прехващане на ПВО С-500 се управлява от вектора на тягата, но никъде не се споменава, че тя трябва да се сблъска с целта.

В момента на извършване на целенасочения взрив ракетата може да бъде на 3-5 метра от целта. Резултатът от използването на тази технология е много подобен на ефекта, произведен от кинетичния снаряд-прихващач, но цената на руската ракета е много по-ниска от американската.

Ракетите 77N6-N с дълъг обсег, използвани от комплекса С-500, са оборудвани с двигатели от втора степен, които използват технологията за вторично запалване. Височината на полета на ракетата може да достигне 70 километра, тя се контролира от аеродинамично и газово управление, както и от вектора на тягата. Системата,
която контролира посоката на полета на ракетата, вече е по-чувствителна и точна. Максималното отклонение е намалено до 3 метра, почти равно на кинетичния снаряд-прихващач.

Повишено ниво на откриване

Според наличната информация, всеки ЗРС С-500 е снабден с четири наземни радари: трикоординатна РЛС РЛС 96Л6-ЦП, работеща в С-диапазона, панорамна радиолокационна система за ранно предупреждение с фазирована решетка 91Н6Е, работеща в S-диапазона, противоракетна РЛС за управление на огъня 77Т6 и многофункционален радар с активна фазирована решетка, работеща в Х-диапазона и изпълняващ задачи по наблюдението, търсенето, съпровождането и опознаването на целите…

Контролно-командният пост и станцията за управление имат уникални характеристики

Контролно-командното оборудване на С-500 представлява полкова насочваща станция, състояща се от командно-щабна машина 55K6MA и пункт за бойно управление 85Zh6. На полковата станция за насочване е поставена радиолокационна система за ранно предупреждение и управление с фазирована решетка 91H6E.

Основавайки се на данните за противника, щабът на полка поставя пред огневите подразделения задачата за прихващане. Руските ЗРК комплекси, включително С-400, са разположени на всички автомобили с РЛС и щабните машини за навигация. Комплексът включва приемник, който получава информация от сателитната навигационна система ГЛОНАС.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.81.cn/gfbmap/content/2020-01/07/content_251565.htm
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker