Супер победа за Тервел Пулев, атмосферата в "Колодрума" уникална... (ОБНОВЕНА

Pan.bg 14 дек 2019 | 23:12 views (584) commentaries(0)
img
pik.bg/

Тервел Пулев осъществи най-важната си досега победа на професионалния боксов ринг. Тево победи с единодушно съдийско решение Дешон Уебстър в мач за Интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA. Така Тервел продължава изкачването си в ранглистата и дава сериозна заявка за влизане в топ елита на категорията.

Американският съперник на Пулев е на 28 години и е много сериозен опонент. 36-годишният Тервел е с перфектна статистика до момента на професионалния боксов ринг - вече 15 победи от 15 мача.Битката за визираната титла се проведе в зала "Колодрума" в Пловдив. Страхотна атмосфера в модерното съоръжение, публиката подкрепи вихрено Тервел. Страхотна вечер за родния спорт. Кубрат Пулев, брат на Тево, и голяма звезда при свръхтежките в бокса беше до въжетата по време на срещата и подкрепи Тервел.

Двубоят Тервел Пулев - Дешон Уебстър бе във формат от максимум 12 рунда.

Тервел е медалист от Олимпиада.

Първият рунд започна с превес за Пулев. По-равностойна втора част. Много силен трети рунд за Тервел. Тево направи супер комбинация в края на четвъртата част, която вървеше равностойно. Отчетливо предимство за Пулев в петия рунд. Изключително силна шеста част за Тервел, Уебсър едвам избегна да се озове на земята. Голямо премиство за Тево и в седмия рунд, отвориха се тежки аркади по лицето на Дешон. Превесът на Тервел се запази и в осмата и деветата част. И рунд номер 10 премина под диктовката на Тево. 11-ата част също е силна за Пулев. Тервел не допусна колебания и в последния рунд - победа за Пулев.

"Противникът беше много корав. Силен боксьор от САЩ, страхотна школа в бокса. Изключително съм доволен да играя в тази зала, пред тази страхотна публика. Поздравявам ви", каза Тервел секунди след успеха си.

"За мен е важно спортът да обединява хората. Имам чувството, че ние сме разделени на хиляди парчета. Ние останахме около 6 милиона души в България. Спортът е феномен. Благодаря на всеки един човек, който ме подкрепи", каза още Тервел, който призовава към това да сме по-обединени като общество.Тервел Пулев развя родното знаме.

Изключително важна победа за Тево, в най-дългия му досега мач в професионалния бокс.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*