ГОРЕЩО: УВЕЛИЧАВАТ ВЪЗРАСТТА ЗА СЛУЖЕНЕ В РОДНАТА АРМИЯ?! НО НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ ЕФЕКТ...

Pan.bg 12 дек 2019 | 08:37 views (5232) commentaries(1)
img
Контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили: Така направеното предложение за увеличаване на срока на служба ще има желания ефект само върху 0,3% военнослужещи от списъчния състав на ВМС - интервю за в.БА, февруари 2019 г.Така направеното предложение за увеличаване на срока на служба ще има желания ефект само върху 0,3% военнослужещи от списъчния състав на Военноморските сили (ВМС) – хора, които са придобили, но не са упражнили правото си на пенсия. Същевременно предприетата мярка ще предизвика друг по-значителен ефект в дългосрочен план – увеличаване с 3 години на възможността да служат офицерите със звание „капитан I ранг/полковник“ и с висши офицерски звания, което ще има крайно отрицателен отзвук и демотивиращ ефект сред останалите военнослужещи.
Положителното е, че военнослужещи с най-богат опит и стаж във ВМС могат да се запазят максимално дълго на служба и ще съществува стимул за неупражнилите право на пенсия. Отрицателна последица е фактът, че ще се стигне до разслоение при едни и същи категории военнослужещи, съответно упражнили и неупражнили право на пенсия само защото законът е дал възможност за индивидуален избор, който всеки сам е направил преди време при едни и същи условия.
Отчитайки факта, че във ВМС става въпрос само за 7 военнослужещи, придобили и неупражнили право на пенсия, положителният ефект от удължаване на срока на служба ще бъде минимален и само в отделни единични случаи. Същевременно ще бъде налице ефектът от разслоение на военнослужещите. Необходимо е да се отчете, че след 2029 г. такава възможност ще бъде предоставена само на офицерите със звание „капитан I ранг/полковник“ и с висши офицерски звания, което ще има допълнителен негативен ефект.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 12 дек 2019, 19:43
   
  8
   
  2

  Я УВОЛНЯВАТЕ ВСИЧКИ ,КОИТО НЕ СА АПЗ ИЛИ ТЕХЕН РОДНИНА,ЧЕ ДА СЕ НАЯДЕТЕ.....!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка