ГОРЕЩО: БОЙКО БОРИСОВ СЕ КАЧИ НА АМЕРИКАНСКИЯ САМОЛЕТОНОСАЧ USS HARRY S.TRUMAN (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Pan.bg 09 дек 2019 | 19:32 views (3971) commentaries(7)
img
Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач USS Harry S. Truman (CVN-75) - "Хари С. Труман", където заедно с ръководената от него делегация участва в опознавателна обиколка в рамките на НАТО. Това съобщиха от правителствена информационна служба. Заедно с българския премиер на самолетоносача на ВМС на САЩ бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

"Високо оценявам Вашия принос за запазване значимостта на трансатлантическата връзка и успешното изпълнение на мисиите на Алианса", отбеляза премиерът Борисов по време на опознавателната си обиколка на самолетоносача на ВМС на САЩ "Хари Труман". Министър-председателят изтъкна, че страната ни разглежда участието си в мисии и операции на НАТО като основен приоритет и възнамерява да запази ангажимента и приноса си към тях. "България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност", категоричен беше премиерът Борисов. Той акцентира и върху отличното сътрудничество между България и САЩ в редица сфери, което е от огромно значение на фона на предизвикателствата пред международната среда.
"Заедно сме по-силни във всички области – ние сме съюзници в НАТО, партньори в областта на отбраната, партньори в енергетиката, партньори в бизнеса и много повече. По вода и по суша, ние сме силни заедно," заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

На борда на самолетоносача "Хари С. Труман" премиерът Борисов и ръководената от него делегация бяха заедно с делегация от Република Северна Македония и с представители на посолствата на САЩ в София и Скопие. Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и началника на отбраната генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.
Адмиралът от ВМС на САЩ Джеймс Гордън Фогго III, командир на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и командир на Съюзническото командване на силите в Неапол, приветства делегациите на борда на самолетоносача "Хари С. Труман".

Четете още новини от България и света тук!

"Хари С. Труман" е осмият самолетоносач от клас "Нимиц" на ВМС на САЩ,
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
кръстен на 33-ия президент на Съединените щати Хари С. Труман. Понастоящем американският самолетоносач "Хари С. Труман" е в зоната на отговорност на Шести американски флот.

=====================
Посланик Мустафа и премиерът Борисов летяха в небето и кацнаха на вода днес. Те посетиха американския самолетоносач USS Harry S. Truman. "Заедно ние сме по-силни във всички области - ние сме съюзници в НАТО, партньори в отбраната, енергийни партньори, бизнес партньори и още много. По вода и по суша заедно сме по-силни", каза посланик Мустафа.


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩО: БОЙКО БОРИСОВ СЕ КАЧИ НА АМЕРИКАНСКИЯ САМОЛЕТОНОСАЧ USS HARRY S.TRUMAN (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  САМО НАПРЕД 10 дек 2019, 04:00
   
  30
   
  3

  разбойкУ И САМОЛЕТОНОСАЧ ЩЕ КУПИ,
  КОЛКО МУ Е,ЩОМ ВСИЧКО ПОСКЪПВА ,
  А НАРОДА КРОТКО СИ ПАСЕ....!?!

 2. #2
  Borei 10 дек 2019, 09:30
   
  15
   
  6

  "Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач USS Harry S. Truman"

  Май, май в нашият случай не е така?

  1. На нас Русия не ни е враг!
  2. Имаме много повече опасност от ислямски орди, масова миграция от други континенти.
  3. За нас напр. Турция е много по-непредсказуема и опасна, отколкото Русия.

  САЩ/Натото обаче си гледат съвсем техните си интереси и не ги интересуват нашата сигурност!
  Пример: Гърция има огромен проблем с Турция и Натото изобщо не може и не иска да й помогне...
  Гърция е нападната от хиляди мигранти и страната не може да се справи с тях, което си е нашествие на практика, а къде е Натото да й помогне? Пак нищо...

  Но, дайте пари на САЩ. Трябват им за да разработят с тях оръжие против Русия и Китай? Е, те за нас пък не са врагове... Купуваме компютри и смартфони от Китай. Китай не иска да ни окупирва и т.н.. Русия ни продава изгодно газ. Те са най-добрите в атомните технологии за производство на електроенергия и там могат да ни помогнат... Имаме културни и исторически връзки с тях, много повече, отколкото с негрите в САЩ!!!

  САЩ искат да държат подчинени и под контрол цял свят и за това им трябваме, да им помогнем да си осъществят тази непосилна задача...
  Но нашите отделни, национални проблеми на сигурността изобщо не ги интересуват...
  Даже обратното. Като ни карат да участваме в безумното "притискане" на Русия по границите й, в Черно море, около Крим, в хибридната им война и т.н.., може да предизвикаме истинска война с тях, с непредсказуеми последици за нас!!!

  И относно Б.Б. на самолетоносач? Смешен пиар...

  Да не говорим, че това старо желязо, днес от военна гледна точка не представлява вече нищо!
  Една ракета Кинжал или Циркон с ядрена глава и това корито с много самолети и 5000 души персонал потъва, като пробита консервна кутия... И САЩ днес нямат нищо, с кото могат да спрат и неутрализират такава атака. Тогава какво "дрънкат оръжие" с това "военно величие" от 20-ти век?

  Като вземем обсега на Кинжалите и Цирконите, то специално в случая с Русия самолетоносачът даже не може да се приближи до брега на работното му разстояние, от което може да бъде полезен... И самолетите и хората на борда му и тоновете желязо от военна гледна точка имат нулева стойност, при една съвременна война с технологично развит противник (Русия, Китай, Северна Корея...)! В Средиземно море могат с него да спрат бежанците от Африка и араби, пакистанци, афганистанци и т.н... Но и това не правят за Европа!!!

  Б.Б. са го качили на това желязо, за да му кажат, че добре е направил, "България е на прав път", като сме им дали по 150 милиона долара за един стар самолет, който руснаците оценяват днес на около 30 милиона долара. В тази сделка има много неясни неща? Може би си плащаме за окупацията и "правото" да воюваме за целите на САЩ по света? А нашите национални интереси къде са? Че нещо не ги виждам?

  Толкова много пари даваме, безплатни бази и центрове..... и с колко ни се е повишила сигурността от Турция или от мангалите, идващи в Европа и може да останат и у нас? Нищо такова не се забелязва?
  НО повишаваме шансовете на САЩ, да си прокарат дебилната идея да останат господари на света!

  Робът сам си плаща оковите и оръжието, с което ще воюва за живота и добруването на господаря си :)??? Направо идиотска ситуация!!!

 3. #3
  Borei 10 дек 2019, 10:24
   
  10
   
  4

  Отговор на коментар: #2

  Защо съм писал горе и Северна Корея, като опасна за авионосец?

  Те наскоро са изстреляли балистична ракета, направо вертикално и е направила огромна парабола, като хоризонталното разстояние до целта й е било много по-малко, от размаха към космоса. Страннен начин, но е направено. Във война има много изненади.

  Е, я си помислете с такава ракета и такъв начин на приложение, когато главите на ракетата идват с огромна скорост директно вертикално на самолетоносача?
  И до колко Маха работи сащинаският "Иджис"? Дори и Северна Корея може да им навреди днес....

 4. #4
  Кашпировски 10 дек 2019, 22:05
   
  16
   
  2

  Като гледам тия тримата на снимката,си спомних за филма Ас на асовете,с Жан-Пол Белмондо.Но като се замисли човек,най вероятно са снимали тиквата,за да му сложат снимката на палубата и под нея да пише НАЙ-ПРОСТИЯ ЧОВЕК ПОСЕЩАВАЛ НЯКОГА САМОЛЕТОНОСАЧА ''ТРУМАН''.

 5. #5
  САМО НАПРЕД 11 дек 2019, 14:11
   
  12
   
  2

  Отговор на коментар: #4

  ПОЧТИ СЪМ СЪГЛАСЕН,ПОЧТИ ЗАЩОТО И
  МАЙ ДЖЕНЕРАЛ меЦАНКО Е БИЛ С разбойкУ НА
  САМОЛЕТОНОСАЧА.....!

  ТИКВАТА Е ГОЛЯМ ХИТРЕЦ,
  А меЦАНКО летец-ШАПКАР !

  МАЙ разбойкУ ИЗГУБИ ТАЗИ КЛАСАЦИЯ В ДАДЕНИЯТ СЛУЧАЙ!?!?

 6. #6
  Кашпировски 11 дек 2019, 20:50
   
  12
   
  1

  Отговор на коментар: #5

  Споделям,твоето мнение приятелю,но за съжаление изброените от теб герои,са на гребена на вълната и си въртят синджира,и дерибействат из Държавата(в частност-Армията),а за още по-голямо съжаление(мое и твое),не можем да направим нищо друго съществено,освен да коментираме във форума и да чакаме по-добри времена.Поздрави.

 7. #7
  Borei 12 дек 2019, 09:30
   
  6
   
  1

  Отговор на коментар: #6

  Няма страшно! Първото нещо е, че сме разбрали, че не ни харесва ситуацията. Че сме много, които мислят така...
  Когато количеството на недоволните достигне определена граница, то нещата ще се изменят!

  "не можем да направим нищо друго съществено" Можем, можем...

  И тези, преди да са стигнали до "гребена на вълната" са били никои!!!

  Рано или късно разбиращите и недоволните от демокрацията в такъв вид ще станат много и тогава ще направим пак радикални промени!

  Или как виждате 5 човека, които да се опитват нещо да правят с цяла страна, ако милионите не са съгласни с това? Няма днес такива "Богове" и авторитети.

  Може да стане само при жестока диктатура или ако хитреците направят кастова система? За наличие на кастова система вече говорих. Ако си от техните групировки, то ти "хвърлят и на теб от софрата", раздават добре платени службички за да си мълчиш и ги поддържаш и прокарваш глупостите им и в провинцията и навсякъде по администрациите... И да "минават" и простотиите идващи от САЩ и от ЕС. Но загубите за страната и народа са очебиещи!
  НО, дори и кастова система да имат, тя все пак не е мнозинство в страната. "Излишните" и пренебрегнатите са много повече и рано или късно ще смачкат тази система!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка