Руските хиперзвукови ракети "Кинжал" удрят София за 11 минути /ВИДЕО/

Pan.bg 14 ное 2019 | 20:11 views (4021) commentaries(6)
img
news.bg


Новите руски свръхзвукови ракети "Кинжал", изстреляни от Финския залив, могат да стигнат до българската столица София, която е отдалечена оттам на малко повече от 1900 км, и да я ударят за 11 минути.

За сравнение дозвуковите руски крилати ракети "Калибр", изстреляни от същото място, биха стигнали до българската столица за около 2 часа. Такива изчисления е направил американският военен експерт Алън Къмингс в статия за изданието War on the Rocks.

Русия активно разработва хиперзвукови оръжия, които биха ѝ дали бързо победа без бой в случай на конфликт и да вземе инициативата при преход от риторика към кинетичен удар, посочва Къмингс.

Според него възможностите на руските хиперзвукови оръжия са насочени към две мишени - Запада, и по-специално НАТО, и периферните на Русия държави като балтийските (Литва, Латвия и Естония), Украйна и Грузия. Подчертаването на възможностите на новите ракети е предупреждение към западните държавни и правителствени ръководители "да не се месят насилствено" в руските работи, убеден е Къмингс.

Пренасочвайки огневата линия към западните граници на Русия, ракетите "Кинжал" могат да достигнат Лондон, Париж или Рим еднакво бързо. Казано по друг начин, хиперзвуковите оръжия означават, че хипотетичната цел на разстояние около 1900 км има същата възможност за предупреждение като тази на около 161 км от дозвукова крилата ракета. Друга руска свръхзвукова ракета "Авангард" разширява заплахата, за да покрива обхвати, за които се съобщава, че са около 6000 км с време на полета около 20 минути.

По-рано този месец китайско издание обясни, че влизането на въоръжение в руската армия на междуконтиненталните балистични ракети "Сармат" може да се превърне за НАТО и САЩ в изключително голям проблем. Американски военни специалисти пък наскоро предупредиха, че Русия е реална заплаха за САЩ.loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Георги_Ковачев 14 ное 2019, 20:37
   
  36
   
  6

  Една чуденка: за чий му е на един американски учен да прави сметки за времето за което Кинжалите ще стигнат София? За един американец би било логично да сметне за Фашингтон...

 2. #2
  N..KOSTOV 14 ное 2019, 20:41
   
  6
   
  36

  Американската хиперзвукова ракета AGM-183A е с много по- добри характеристики от нейния аналог Кинжал. Кинжал може да поддържа хиперзвукова скорост за много малко време при полета си. Пресилено е, да и се дава характеристика, че е хиперзвукова.

 3. #3
  Borei 14 ное 2019, 21:07
   
  28
   
  7

  За какво трябва този "фащ"-иянец да ни пресмята, за колко щяла да стигне руска ракета до София?
  Иска да ни всее ужас от "страшната Русия", която само това иска, да ни изтрие от лицето на земята? Ден и нощ "злият Путин" "не спи изобщо" и само се готви да ни нападне :)!
  Уууу, изплаших се вече, ама много :)...
  То тази ракета струва пари. Така безмислено никой няма да я използва. И в същото време за друга, много по-важна военна цел ще има повече смисъл, като например фащиянското ПРО в Румъния да бъде използвана!

  Ама ФАЩ си мислят, каквито са те, такива са и другите! Русия няма за цел цивилното население, те не са САЩ или Британия! Дори и да е война, целта им е да сломят армията на противника, а не невинното му население! Ако армията на противника/агресора е унищожена, то за тях войната вече е приключила. Те нямат интерес да окупирват други народи! Или пък да искат да се отърват от народа на врага, понеже им трябва територията му!

  И защо не смята за колко време техните "Трайдънт-и" ще ударят Русия, някъде от подводниците в океана? Русия е готова за война, но не говори само за нея и не я иска. За какво им е? САЩ и британците вече нарисуваха всякакви сценарии на унищожителни, ядрени войни, понеже се вбесяват, че Русия не иска да им се подчини доброволно! А смисъл от война с Русия няма изобщо! Само заради тази глупост, да подчинят и Русия и да пострадат и те много, няма никакъв смисъл!

 4. #4
  САМО НАПРЕД 14 ное 2019, 21:21
   
  23
   
  5

  Отговор на коментар: #1

  ВЪПРОСЪТ ТИ Е РЕТОРИЧЕН,
  "съюзниците" ни $ащ ИМАТ ПЛАНОВЕ ЗА НАС.....,
  И ТО ПО-ГОЛЕМИ ОТ ПЛАНОВЕТЕ ЗА ИРАК.ЛИБИЯ,АФГАНИСТАН......,
  НАПРАВО НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО ОТ БУЛГАРИСТАН!

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ
  ционистите- $ащ,израел,англия.....!!!

  АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ ЗА евреите,комунистите,мангалите и педалите!!!

 5. #5
  fox81 16 ное 2019, 14:07
   
  10
   
  2

  София трябва не след 11 мин, а след 11 секунди да я ударят. Това гнусно село трябва да се изпари заедно със слаботоковите селянчета в него. От как е столица, само национални катастрофи и само мизерия в Родината ни. И преди и сега всички мразим софия!

 6. #6
  fox81 16 ное 2019, 14:09
   
  8
   
  1

  Горното е шега! Естествено, че трябва да браним всичко наше, пък дори то да с. софия, Кърджали, Разград или Добрич. Дори и тях. Колкото и хич да не струват, земята е българска!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка