Fox: Пентагонът ще сдържа Русия! Ще изпрати в Европа повече от 50 F-35 — възможно, с ядрено оръжие

Pan.bg 14 ное 2019 | 09:49 views (1062) commentaries(1)
img
blitz.bg


Според журналиста изтребителят ще може да реагира много по-бързо на заплахи

Съединените щати до 2022 г. ще разположат в Европа повече от 50 многоцелеви изтребители F-35, съобщава Fox News.

Според сайта на канала присъствието на тези изтребители на европейския континент, които могат да бъдат оборудвани с ядрено оръжие, е един от ключовите елементи на американската стратегия за ядрено възпиране, насочена срещу Русия, наред с други неща.

Пентагонът ще изпрати над 50 изтребителя F-35 в Европа през следващите няколко години, за да продължи „сдържането на Русия“ и „да помогне на НАТО да се подготви за напълно нови методи за водене на война“, цитира сайтът на канала Fox News изявленията на генерала на ВВС на САЩ Джеймс Холмс.

„Когато нашите самолети пристигнат там, в Европа, като се вземат предвид нашите европейски партньори, вече ще има повече от 100 F-35“, каза Холмс в речта си на конференцията на образоователно-просветителската организация Air Force Association, пише "Поглед инфо".

„Ще се присъединим към нашите европейски партньори, които вече имат своите F-35.“

Според кореспондента на Fox News, новите F-35 няма да бъдат внедрени изцяло в Европа до началото на 20-те години, обаче, подготовката за тяхното преместване вече е започнала.

Къде конкретно ще бъдат изпращани изтребителите във ВВС „от съображения за сигурност“ не уточняват, но регионът „има много стратегически точки“, където могат да бъдат изпращани самолетите, включително балтийските държави и Източна Европа, се казва в статията.

Според генерал Холмс, американските пилоти на F-35 ще провеждат обучение и ще служат рамо до рамо с европейските съюзници, а изпращането им в региона „ще бъде от голямо значение за способността ни да се конкурираме (с други страни. - ИноТВ) и да осигурим сдържане в Европа".

Изпращането на F-35 на европейския континент ще даде на САЩ и НАТО „цяла поредица“ от нови варианти за ударни операции с цел „предотвратяване на потенциална атака от страна на Русия“, подчертава авторът на статията.

Както припомня журналистът, F-35 не само притежава „технологии стелт от пето поколение“, но също така е оборудван с несравнени системи за насочване с безпрецедентен обхват и нови видове въздушни бойни оръжия, а също така, по аналогия с безпилотните летателни апарати, има способността да наблюдава зоните на бойни действия и да извърши
обозначение на целта там.

В същото време американските и европейските F-35 имат обща система за предаване на данни, благодарение на която е възможно да се организира „разсредоточено, но координирано настъпление“.

Не е изключено F-35 все повече да се използва като „ключов елемент“ от американската стратегия за ядрено възпиране, съобщава Fox News. „F-35, снабден с ядрени оръжия, поради своята скорост, маневреност и способността да лети на ниска височина, ще представлява нова заплаха за потенциалния противник, особено в сравнение с бомбардировачите като B-2“, разсъждава той.

Според журналиста изтребителят ще може да реагира много по-бързо на заплахи, както и да нанася „хирургически точни“ атаки с ядрени оръжия с ниска мощност, с възможност да унищожава цели, без да се отразява негативно на големи територии.

Според преглед на конфигурацията на ядрените сили, публикуван миналата година от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, Вашингтон счита наличието на самолети с двойна употреба в Европа за "основен фактор за възпиране на Русия", се казва в статията.

Като част от четвъртата актуализация на софтуера и хардуера F-35, осъществявана поетапно от април 2019 г. до октомври 2024 г., изтребителят ще може да бъде оборудван с термоядрената бомба B61 12-та модификация, според Fox News.

Тази нова версия на бомбата, разработена през 60-те години на миналия век, е създадена като "тактическо ядрено оръжие с контролирана сила" и има способността да унищожава вражески бункери и да прониква дълбоко в земята.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 14 ное 2019, 11:05
   
  8
   
  3

  "...Съединените щати до 2022 г. ще разположат в Европа повече от 50 многоцелеви изтребители F-35, "

  Според сайта на канала присъствието на тези изтребители на европейския континент, които могат да бъдат оборудвани с ядрено оръжие, е един от ключовите елементи на американската стратегия за ядрено възпиране, насочена срещу Русия, наред с други неща..."

  Тези хептем изкрейзиха...
  Ф-35 с ядрено оръжие в Европа? А какво стана със споразумението за неразпространение на ядрено оръжие?

  И 2022 г. в Русия на въоръжение ще е вече С-500. От догодина - 2020 г. започва да се доставя по поделенията. СУ-57 също вече е в серийно производство. Първите "Авангарди" вече пристигнаха в Домбаровск и ги спускат с носителите в шахтите... Кинжалите са монтирани на МиГ-овете също.. СУ-35С вече е на въоръжение... И да видим как Ф-35 с атомните бомби ще може да "задържи Русия"? И от какво да я "държи" и защо, най-важното??? Не ми е много ясно?

  Много ще ми е интересно, как ще реагират пък сащиянците, ако Русия от Венецуела започне тях да ги "въздържа" с ядрени ракети?
  Само за показно, да види и простолюдието в САЩ, че са там. Иначе под водата около САЩ "Посейдоните" отдавна ще чакат само заповед, да превърнат тази кочина от Пентагони, Бели домове и конгреси .... в дъно на океана...

  Ама наистина тези полудяха? Искат усилиено ТСВ!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка