ИЗВЪНРЕДНО: ПРАВЯТ СТАРТОВАТА ЗАПЛАТА В АРМИЯТА НИ 1000 ЛЕВА, В МОМЕНТА Е 900.

Pan.bg 11 ное 2019 | 21:18 views (2809) commentaries(0)
img
Ген.-лейтенант Димитър Илиев пред в.Българска армия: Гарантираме на войника стабилни доходи и социална сигурност

- Има ли разлика между кандидатите от големия град и тези от малките населени места?

-Такъв тип анализ не сме в състояние да направим. Естествено в по-големите градове има повече кандидати за кадрова служба.

- Преди време един от пловдивските гарнизони проведе подобен конкурс и се оказа, че повечето от кандидатите за него бяха младежи от Северозападна България, а не от града. Какво говори това?

- Вероятно има такъв момент. Целта ни е да обиколим с кампанията цялата територия на държавата и младите хора да си изберат информирано къде да служат. Няма проблеми откъде са - от Северозападна България или от Варна. Ние осигуряваме както заплащане, така и допълнително плащане за настаняване и за пътуване. Има ангажимент тези пари да се увеличат следващата година.

- Преди година и половина един кадрови войник започваше с 608 лева нетна заплата. Колко е заплатата сега?

- В момента новопостъпил войник взима нетна заплата от 900 лева.

Ген.-лейтенант Димитър Илиев е випускник на артилерийското училище в Шумен. Службата му започва в 49. мотострелкови полк в Симеоновград. Там е командир на противотанкова батарея. Бил е началник на реактивен дивизион към 4-а артилерийска бригада. Завършил е военната академия в София и колежа по отбраната на Сухопътните войски на САЩ в Пенсилвания. От миналата година е заместник-началник на отбраната.

През октомври 2018 година стартира националната кампания „Бъди войник”. Събитията, свързани с нея, започнаха през февруари в Стара Загора. На тях на специални щандове всеки вид въоръжени сили представя възможностите си за кадрова военна служба. Преди това се правят демонстрации на военна техника и екипировка. „Бъди войник” трябваше да се проведе тази година в 29 града, но интересът бе толкова голям, че към тях се присъединиха още два града. Днес кампанията е в Пловдив.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка