БОЙКО БОРИСОВ НА СРЕЩА С "ЛОКХИЙД МАРТИН": ПОЛУЧАВАМЕ НАЙ-СЪВРЕМЕННОТО ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДИ ПИЛОТИ! ЩЕ ВЪЗПИТАМЕ ИЗЦЯЛО НОВО ПОКОЛЕНИЕ ЛЕТЦИ!

Pan.bg 08 окт 2019 | 09:31 views (1356) commentaries(3)
img
http://boykoborissov.bg/bg/node/3284

„Придобиването на изтребители F-16V Block 70 не е просто покупка, а дългосрочно партньорство, което дава възможност на българските Военновъздушни сили да посрещат успешно
новите предизвикателства в сектора“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с представители на американската компания „Локхийд Мартин“, от която България закупи бойни самолети за нуждите на отбраната ни.

Акцент на разговора бе дългосрочното сътрудничеството, което ще се реализира, благодарение на Програмата за индустриалното партньорство. Тя е част от процедурата по придобиването на изтребителите и се регламентира с договор между Министерството на икономиката и „Локхийд Мартин“. Благодарение на клаузите в него за първи път такъв тип западен образец самолети ще бъдат поддържани и ремонтирани в България и то от наши специалисти. Ще бъдат създадени също работни места и ще се внедри уникално за страната ни ноу-хау в българската индустрия, която развива дейност в областта на сигурността и отбраната.

По време на срещата на премиера Борисов с Ранди Хоуър, директор на „Бизнес развитие на F-16“, и Лиза Херман от „Международно бизнес развитие за Централна Европа“ в компанията, бе отбелязано, че F-16 е най-удачният многоцелеви боен самолет за България и изцяло покрива нуждите на страната ни за отбрана, както и за изпълнение на задачите в рамките на НАТО. Модерният изтребител е на въоръжение в 28 страни в света, включително и при нашите съседи - Гърция и Турция.

Представителите на американската компания подчертаха пред българския министър-председател, че само в Европа има над 700 самолета F-16, а в света са продадени над 4000 броя от летателното средство, което го прави най-продаваният военен изтребител и най-използваният в реални военни действия.

„България успешно изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната, договорени на Срещата на върха в Уелс през 2014 г.“, акцентира премиерът Борисов. Той посочи, че от началото на 2018 г. активно прилагаме националния План за нарастване на отбранителните разходи до 2024 г. „Със закупуването на 8 броя самолети F-16V Block 70 през настоящата година тази цел вече е постигната и в края на 2019-а разходите за отбрана се очаква да надвишат 3% от БВП“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

На срещата, на която присъства и министърът на финансите Владислав Горанов, бе обсъдено още, че индустриалното партньорство на България с американската компания, ще
развие талантите в науката и инженерните дейности в сектора. Предвижда се също „Локхийд Мартин“ да предостави на националната ни Военновъздушна академия най-съвременното обучение на пилоти и механици по програми, направени от компанията за Военновъздушните сили на САЩ. Това ще позволи да се възпита изцяло ново поколение пилоти, което е един от най-важните резултати на партньорството на страната ни с американската компания.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 08 окт 2019, 12:09
   
  12
   
  5

  „Придобиването на изтребители F-16V Block 70 не е просто покупка, а дългосрочно партньорство, което дава възможност на българските Военновъздушни сили да посрещат успешно новите предизвикателства в сектора“

  Не е "покупка", но ни струва доста пари? Какво е тогава?

  "дългосрочно партньорство" - не мога само да разбера, защо САМО НИЕ ПЛАЩАМЕ за това "партньрство"?

  1. Безплатни военни бази за "партньорите"!
  2. По 150 милиона на един F-16V Block 70, което е пресолена цена, ако му оценим бойните възможности изобщо!!! И кога ще ни ги дадат, като вече сме дали парите???? Един МИГ-35 е по-добър от F-16V Block 70 и струва само около 40 милиона долара, не цели 150!!! Дори и превъзходният СУ-35С, който спокойно може да излезе на бой с най-добрият американски самолет за сега, Ф-22, е ПО-ЕВТИН от F-16V Block 70!!!!

  И какви "нови предизвикателства" имаме ние?
  Това, че САЩ обявиха Русия за техен най-голям враг и полеко ни вкарват в тяхната опасна игра ли???
  Полеко милитаризират цяла Европа, добре е да видим Румъния, Полша и другите тука, какво правят в момента? Като нас, изпълняват техните глупости, които са доста опасни....
  Русия днес е отлично въоръжена, има силна армия, има опит от унищожителна война на собствена територия, с ужасяващи последици и една война с тях, ще е абсолютният край на Европа, но и на САЩ! Е, луди ли са тези в САЩ изобщо??? Дори и да унищожите цялата Русия, което практически не е възможно да стане бързо, то тяхната опасна система "Периметър", незабавно ще ви унищожи всичките "натовци"!!! Дори и един руснак да не е останал в Русия, "Периметър" е напълно автоматична система и постоянно е включена!!! Е, какво целят САЩ с тези прехвърляне на техника и войска в Европа? ПРО в Румъния и Полша... ?Постоянни провокации в Черно море.. ?Многобройните бази тука??? "Щели да сдържат"? Е кого и от какво "да сдържат", бе?

  Май вече не е шега?
  Щеше ли на САЩ да им хареса, ако Китай и Русия отидат в морето около Флорида да ги "сдържат от агресия"?

  Ама защо ние се впускаме в такива авантюри??????
  Не мислите ли, че сигурността на страната ни така отива в "трета глуха" и курбан за интересите на САЩ? Би трябвало да не влизаме в такива "партньорства", защото в миналото сме си патили от такива "партньори" с "велики желания" и "цели"!!! Та после получихме социализма! А днес го обвиняваме за всичките ни днешни мъки, нали? Е, ако сме си седяли мирно и тихо, без да сме били "партньори" на Германия тогава, нямаше от 1945 до 1989-та г. да имаме социализъм! Е, кой ни е виновен за това???

  А днес, кой ни кара днес да сме пак "партньори", на поредните психопати, желаещи цял свят да поробят?

 2. #2
  volxov5 10 окт 2019, 22:36
   
  2
   
  1

  Само да питам??

  Ние ,завод за батерии имаме ли???

  ПОЛУЧАВАМЕ НАЙ-СЪВРЕМЕННОТО ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДИ ПИЛОТИ! ЩЕ ВЪЗПИТАМЕ ИЗЦЯЛО НОВО ПОКОЛЕНИЕ ЛЕТЦИ!

  От тренажори на витлови самолети,да не се качат и на лагерни колички???

  p.с

  Щом има и колелета електрически

 3. #3
  САМО НАПРЕД 11 окт 2019, 19:34
   
  10
   
  1

  И ДА КУПИТЕ БОЙЛЕРИ,ЧЕ ДА МОГАТ КУРСАНТИТЕ
  В ДОЛНА МИ ТЪПОТИЯ ДА ОТКРИЯТ ТОПЛАТА ВОДА
  ПРЕЗ 21-ви ВЕК!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка