ИЗВЪНРЕДНО: ШАНС ЗА ОФИЦЕРИТЕ В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!

Pan.bg 22 авг 2019 | 19:59 views (6357) commentaries(0)
img
Нов шанс да учите за офицери от Българската армия
otbrana.com

От утре до 13 септември се подават документи за допълнителен прием за попълване на незаетите места за обучение на курсанти в НВУ „Васил Левски” за учебната 2019/2020 година. Това става ясно от заповед на началника на университета. Самите конкурсни изпити, тестове и прегледи ще се проведат от 16 до 27 септември.

Незаетите места за обучение на курсанти в НВУ за специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” са по специализациите полева артилерия; противовъздушна отбрана на войските; артилерийско и зенитно въоръжение, стрелково оръжие, оптика и бойни припаси; артилерийско инструментално разузнаване; зенитно-ракетни войски; радиотехнически войски и летец пилот. Броят на свободните места по военни специализации да бъде актуализиран и публикуван на сайта на Университета до 13 септември. Кандидатите за курсанти могат да подават документи за всички специализации, по които е обявен прием по реда на предпочитанието.

Положителните резултати на кандидатите, явили се на първия конкурс (февруари – юни 2019 г.) и издържали общообразователния тест, изпита за физическата годност, получили на медицинския преглед „годен за обучение във ВВУ” и положителна оценка на психологичната пригодност, както и явилите се на писмения тест по английски, френски или немски език се признават при кандидатстването, се посочва още в заповедта.

Класирането на кандидатите ще се извършва в низходящ ред на състезателния бал. То ще се отдаде в заповед на началника на университета и ще обяви на информационната страница на интернет сайта на университета до 17.00 ч. на 30 септември. Заседанието на приемната комисия е на 2 октомври от 10.00 ч. в Ритуалната зала на НВУ „Васил Левски”. Приемната комисия беседва с всеки кандидат. След приключване на беседата председателят на комисията обявява решението за приемането или неприемането му. При облекчени условия се приемат кандидати, успешно участвали в конкурсните изпити които са класирани с еднакъв състезателен бал; кръгли сираци; близнаци, които кандидатстват едновременно във висшето военно училище и единият от тях е приет; отгледани в домове за деца, лишени от родителски грижи, става ясно от заповедта за допълнителен прием.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker