ГАЛЕРИЯ: НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛИ СТАНИМИР ХРИСТОВ И СТОЯН ШОПОВ, НАЗНАЧЕНИ С УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!

Pan.bg 20 авг 2019 | 08:56 views (10209) commentaries(0)
img
Двама военнослужещи получиха първите си генералски пагони

„Работете всеотдайно, с постоянство и убеденост за развитие на Българскат аармия, за издигане на нейния авторитет и престижа на военната професия. Очакванията към вас са големи, но аз съм убеден, че с всичко показано от вас до момента, ще бъдете достойни командири и ще способствате Българската армия, особено в този важен етап на модернизация и превъоръжаване, да придобива съвременни боеспособности”. С тези думи президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев се обърна към бригадните генерали Станимир Христов и Стоян Шопов.

Спирдон Спирдонов
otbrana.com


На церемония в Гербова зала на „Дондуков“ 2 президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев назначи военнослужещи на по-високи длъжности и ги удостои с висше офицерско звание. Пагони на „бригаден генерал” получиха досегашният заместник-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Станимир Христов, който става директор на дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната и полковник Стоян Шопов, който поема командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада от длъжността „началник-щаб на бригадата”.

След като поздрави новите генерали държавният глава се обърна към всеки един от тях.

„Бригаден генерал Христов, поздравявам Ви с назначаването на длъжността „директор на дирекция „Операции и подготовка”. От особена важност за тази длъжност е Вашият придобит командирски опит на различни длъжности и нива на командване. Също и експертизата, придобита в Корпуса на НАТО за бързо реагиране в Турция. Директор на дирекция „Операции и подготовка” е изключително отговорна длъжност, натоварена със сериозни очаквания за повишаване на ефективността в управлението на процесите в Българската армия. Вярвам, че поемайки тази длъжност и дирекцията, която е част от Щаба на отбраната, съвместно с щабовете на оперативно ниво, Вие ще бъдете основен движгател за развитието на съвременни бойни способности на Българските въоръжени сили, придобиването на съвместимост, както и издигане на авторитета на Българската армия. Убеден съм, че с Вашия професионализъм, компетентност, воля и придобити командирски умения, Вие ще направите така, че да се справите с предизвикателствата и задачите на новата длъжност.”

„Бригаден генерал Шопов, поздравявам Ви с назначаването Ви за командир на 2-ра механизирана бригада и считам, че това е заслужен логичен етап във Вашето командирско развитие. Считам, че опитът Ви, придобит като командир и на тактическо, и на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
оперативно ниво, а също и Вашият международен опит в няколко мисии в Афганистан, са залог за ефективното и успешно изпълнение на важните задачи, стоящи пред бригадата. Убеден съм, че ще съчетаете по най-добрия начин Вашите професионализъм, компетентност и командирски умения с нуждите и подготовката на личния състав от бригадата и с изпълнението на важните и отговорни задачи, произтичащи от новата длъжност.”

За нас тези назначения не са само оценка на постигнатото, но и високо отговорен ангажимент, който ще изпълняваме с решимост и желание, каза бригаден генерал Христов, след като благодари и от името на бригаден генерал Шопов. Ще оправдаем вашето доверие и ще работим за издигане авторитета на Българската армия, заяви той, изразявайки признателност към командирите, преподавателите и близките си. В церемонията участваха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, генерали, адмирали и офицери, секретари и съветници на президента, както и семействата на удостоените офицери.

***

Станимир Христов е роден на 16 септември 1972 г. в гр. София. Завършил е ВHВУ „В. Левски“, Танкови войски – строеви; ВА „Г. C. Раковски“, Организация и управление на ОТФ от СВ; Военен колеж на СВ, Карлайл, САЩ, Стратегическо ръководство на отбраната и ВС. На военна служба е от 1995 г. Във военно звание „полковник“ е от 20 юни 2016 г.

Стоян Шопов е роден на 12 юли 1970 г. в с. Тешово, област Благоевград. Завършил е ВВОВУ „В. Левски“, Мотострелкови войски; ВА „Г. C. Раковски“, Организация и управление на ОТФ от СВ; Военен колеж на СВ, Карлайл, САЩ, Стратегическо ръководство на отбраната и ВС. На военна служба е от 1994 г. Във военно звание „полковник“ е от 20 юни 2016 г.

Снимки: Димитър БебеновНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛИ СТАНИМИР ХРИСТОВ И СТОЯН ШОПОВ, НАЗНАЧЕНИ С УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка