ГОРЕЩО: НОВИТЕ F-16, КОИТО БЪЛГАРИЯ КУПУВА МОЖЕ ДА НОСЯТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ! РУСИЯ С ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ!!!

Pan.bg 22 юли 2019 | 20:19 views (6200) commentaries(13)
img
/КРОСС/ F-16, които ще купува България, могат да носят ядрено оръжие. Това една от опасностите, които почти никой не иска до коментира публично. Обяснение защо именно F-16 от този тип и в такава обстановка ни се натрапва, даде преди дни инженерът от българските ВВС , години работил като военен разузнавач, полковник Чавдар Борачев. Инфраструктурата, която се подготвя на наша територия е предвидена и за съхранение на ядрени боеприпаси.

В началото на седмицата избухна скандал след изтичането на документи на НАТО, които осветлиха базите, където е разположено американско ядрено оръжие в Европа. Една от тях е Инджирлик в Турция. Във връзка с всичко това и днешното напрежение между Турция и САЩ заради покупката на С-400, беше зададен журналистически въпрос на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова:
Сега в центъра на международната общност е въпросът за закупуването на руските С-400 от Турция и недоволството на САЩ и НАТО относно този факт. Но от друга страна, България бива принудена да купи от американците F-16, които според техническите характеристики могат да носят ракети термоядрените бомби В-61. Във връзка с това, ако САЩ решат по някаква причина да преместят своя инвентар и оборудване от военната база Инджерлик в някоя друга база, тогава възможно ли е да възникне ядрена заплаха за Европа?

На това Захарова отговори: „Ядрената заплаха за Европа не е преставала да съществува. Защото, сигурно знаете, какво количество ядрени материали се намират на териториите на страните от Европа и дори в тези, които не са членове на НАТО, това е американско ядрено оръжие. И това не трябва да се забравя, защото между другото, мнозина дори не знаят за това.

Преди няколко години този факт доведе до шок европейците, това че на техните територии се намира ядрено оръжие, което дори не е тяхно и е неуправлявано от тях. Затова какво повече да говорим за някаква заплаха или сигурност. Този факт просто трябва да се помни.", коментира Захарова и допълни.

"Ние не разполагаме с информация за плановете на Вашингтон да предислоцира ядрените си бомби В-61 на българска земя или някъде другаде на териториите на страните членки на НАТО. Нямаме такава информация. Виждали сме спекулации или някакви фейкови публикации по този въпрос, но ако говорим за факти, нямаме потвърдена информация за
това. Преди около 3 години се появи информация за уж предислоциране на американско ядрено оръжие от Турция в Румъния, но тя после беше опровергана.", каза още Захарова.

Позицията на Русия относно разполагането на американски ядрени оръжия в Европа, не се е променила.

Всички бомби В-61 трябва да бъдат преместени на територията на страната собственик на това оръжие, а именно в Съединените щати.

Също така трябва да бъде ликвидирана цялата инфраструктура, която обезпечава разгръщането на тези оръжия, при това разбира се, следва да се прекрати практиката на съвместните мисии на Алианса, които включват елементи на ядрено планиране, отработване на навиците по използването на американско ядрено оръжие и използването му с привличане на неядрени държави. Такива действия са в пряко противоречие с Договора за неразпространение на ядреното оръжие според 1 и 2 точка от този договор. По-горе описаният подход на САЩ към изпълняване на своите задължения по този договор, смятаме за неприемлив и безотговорен.", заключи Захарова.

Тя каза още, че този факт по никакъв начин не помага за деескалацията на напрежението, а обратното - остава едно от най-сериозните предизвикателства в ядрената сфера, на което международната общност трябва да обърне голямо внимание.

Русия няма официална информация на този етап за такава подготовка, но това не означава, че не се подготвя или че не е възможно да бъде предприета такава стъпка.

Въпросът е - искаме ли да проверим на свой гръб, дали американците ще донесат покрай F-16, ядрените си бомби B-61? И като знаем практиката им в нарушение на ядрените договори да се привличат в ядрени учения неядрени страни - ще се случи ли това и у нас. Относно такива учения Русия неведнъж е изказвала възмущението си.

Имаме ли гаранции, че САЩ няма да донесат ядрено оръжие тук? Искаме ли гаранции, че това няма да се случи, някаква предпазна мярка?
Защото подготовката за това може да бъде засечена по странични белези.

Не си ли струва да се замислим защо Соломон Паси, обяснявайки се за изтребителите, се изцепи, че на Балканите е нужно ядрено оръжие? Беше ли подсказване за нещо, което ще се случи, за да се провери обществената реакция.

Бомбите B61, които в момента са в Инджирлик могат да се използват от самолети на тактическата авиация - F-16, F-18, F-22. Заради покупката на С-400 от Турция, има напрежение между Анкара и Ванигтон.

Какъв според Вас е шанса покрай сделката за F-16 да ни натресат американско ядрено оръжие в България? Ако това се случи - да напомним на всички - то ще бъде под американски контрол, а не под български и ще ни превърне в заложник на американските авантюри.

А официалната позиция на Кремъл относно разполагането на американски ракети и ядрено оръжие в Европа е пределно ясна - отговорът ще бъде огледален и заради американските игри срещу нас ще бъдат обърнати руските ядрени ракети.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Нено 22 юли 2019, 20:44
   
  35
   
  35

  Как ще носят ядрено оръжие, нали президента каза, че са със силно орязани функции и надали ще могат изобщо да излетят.

 2. #2
  Bombe 22 юли 2019, 22:10
   
  30
   
  0

  Айде бе ! Самолетите дето ги купиха няма да могат да летят? Ми тогава кво ще правят с тях ? Бат Бойко ще си ги кара по магистралите ? Ааа, сега ми светна защо толкова ударно се е захванал с тия магистрали . На тях няма светофари .

 3. #3
  Баятия 22 юли 2019, 22:34
   
  40
   
  20

  Докато ни командват Паси , Шаламанов, Тагарев, Събев, Попов и сие България е в риск!

 4. #4
  гтр 22 юли 2019, 22:46
   
  16
   
  28

  Г-а Захарова нищо не знаела. Ако се надупи още малко, всичко ще й се изясни.

 5. #5
  Кашика 22 юли 2019, 23:04
   
  5
   
  28

  Дано да ползваме въоръжението въздух земя, на нашите Ф16 по Северна Македония

 6. #6
  Георги Ковачев_ 23 юли 2019, 07:45
   
  24
   
  3

  F-16, които ще купува България, могат да носят ядрено оръжие.

  Е, и? МиГ-23БН варианта, които навремето беше на въоръжение у нас, Чехословакия и Източна Германия също имаше такава възможност. Не че руснаците щяха да ни дадат ядрени боеприпаси...

 7. #7
  хей 23 юли 2019, 08:10
   
  2
   
  2

 8. #8
  Дагуев 23 юли 2019, 08:42
   
  16
   
  6

  Отговор на коментар: #6 Те да не би американците да ни го дадат. Това е проблема. За минути могат да го доставят и да го използват от наша територия която ще бъде остъклена. Бе то до тогава може и България да я няма.

 9. #9
  мускал 24 юли 2019, 03:55
   
  14
   
  7

  Кубрат Пулев и Андреа казаха това е самолетът!!
  Значи щом те са казали това е!!! За кво да слушаме военните ни експерти които още преди 4 години създадоха документ на БГ и Английски където бе очертан профила на новият ни самолет?!
  Нема такава държава!!Не НАП а мозъците на тия политици трябват да се хакнат- но до тогава .... ще пръснем едни модерни пари за лимузина , кво като живеем в планината и не отговаря на изискванията нали са на народа не са наши!!!!!!
  Нема такава държава!!!!разход за милиарди бе гласуван точно за 47 мин.

 10. #10
  Дядо ти 24 юли 2019, 10:16
   
  11
   
  11

  Отговор на коментар: #4

  Не знам, Захарова дали ще се надупи, но със сигурност, цяла България вече е надупена и познай какво следва.

 11. #11
  ЦЦ 24 юли 2019, 14:51
   
  5
   
  0

  Горги е прав- не само Миг23БН, ами и МиГ29 можеха(и могат) да носят боеприпаси с ядрен заряд. За целта обаче са нужни специални подкрилни пилони различни от стандартните, които купуваме(въпросните "пускови установки" за които писаха журналята и за които реваха, че от шест на самолет станали на три), които руснаците си демонтираха и прибраха веднага след разпадането на ВД. Едва ли обаче американците изобщо ще ни продадат такива пилони. Да не говорим, че това е конструктивно заложено в Ф-16.Т.е. искаш-не искаш самолета си е такъв.

 12. #12
  ШОК 25 юли 2019, 21:45
   
  9
   
  0

  ...заглавия стил вестник "ШОК"... Също толкова съдържателен текст.... Жалко ...в Бе Ге нивото доста е паднало.....във всяка една сфера....

 13. #13
  Заебов 27 юли 2019, 10:26
   
  1
   
  1

  Русия и Турция имат ядрени бомби, България няма.
  Италия, Франция, Германия, Белгия, Холандия, Великобритания, Турция, Русия имат ядрени бомби, защото са много прости.
  България имаше самолети и пилоти за ядрени удари и не само МиГ-23БН край Пловдив беше атомоносен, а също и МиГ-23 край София, МиГ-21 бяха атомоносни, Су-22 бяха съвсем друг клас ядрени бомбардировачи, тях Турция поиска да нарежем, за да ни пуснат в НАТО, както и българските балистични ракети, които държаха турците вън от намеса в българската политика.
  Комитетът по ядрено планиране на НАТО решава относно Програмата за ядрено споделяне на НАТО. Ядрените бомби в НАТО са собственост на САЩ, американците ги охраняват и поддържат, но само самолети и пилоти от държавата домакин могат да ги използват.
  Русия реве заради едни милиарди долари, които Турция получава ог САЩ като военна помощ заради 40-50 ядрени бомби в Инджирлик. Сега ще ги резнат и турците няма да имат кинти да плащат на Русия за руската атомна централа, за газопровода, за ракетите.
  Фолксваген може да иска завод в Турция, ама също иска и да придава коли в Америка и Англия.
  И стига сте ревали заради турските интереси, около Графа е пълно с уранови мини, жилата минава под летището, центърът на Ямбол пък е с по-високо излъчване от мините около града.
  Аман от тъпотии - колко тона уран и плутоний има в Козлодуй? Ама понеже са руски, може.
  Русия държи всякакви ядрени ракети срещу България, но не иска българите да имат даже и малки атомни авиобомби.
  Някои “българи” ги е страх от проучването за благонадеждност покрай тези американски секретни технологии, знаят си кирливите ризи.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка