Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/42/396742/bb27aa54259bd573909fa917ed23be8f_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

САЩ прехвърлят в Украйна изтребители Ф-35! Искат военни бази на черноморското крайбрежие

Pan.bg 21 юли 2019 | 11:03 views (2616) commentaries(4)
img fakti.bg


Вашингтон ще прехвърли на Украйна няколко изтребителя пето поколение Ф-35. Според американското издание Defense One, поради изключването на Турция от програмата на изтребителите-бомбардировачи пето поколение Ф-35, част от бойните самолети се планира да бъдат доставени на украинската армия.

Причината за такава безпрецедентна стъпка, според която Киев може да получи модерна въздушна техника, се крие, на първо място, в необходимостта от продажба на вече произведените самолети. Според американски анализатори това ще минимизира щетите за производителите на американския военно-промишлен комплекс.

Отбелязано е, че продажбата на изтребителите Ф-35 на Украйна може да причини разсекретяване на най-новите технологии на НАТО, понеже Киев не е член на алианса, заради което е възможно попадането на тайните „в ръцете на противника”. В допълнение, трябва да се вземе предвид близкото разположение на руските системи за противовъздушна отбрана в близост до границите на Украйна - има определени рискове за тези самолети, за които САЩ все още нямат замяна.

Предлага се програмата за снабдяване с изтребителите да се извършва чрез кредитни средства, като част от разходите може да бъде покрита чрез прехвърляне на редица военни бази в Украйна на американската армия, включително и на крайбрежието на Черно море, предаде "Поглед инфо".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Borei 21 юли 2019, 11:48
   
  23
   
  4

  Фантазьори!!!

  Първо, тези които решават това в САЩ са много добре на ясно, че това ще е краят на Ф-35! Руските ПВО ще му видят сметката много бързо и провален, като боен самолет, ще бъде спрян от производство. Никой в света няма да иска да го купи повече...

  Второ, даден на украинците, той ще бъде нарязан и разпродаден на части :)... Украинците са бедни и гладни в армията. Е, колко му е да откраднеш някоя от кутиите с електрониката и да я продадеш за милиони долари на руското ФСБ? Или на руското военно разузнаване?
  Много те интересува "независимата украйна", управлявана и ограбвана винаги от хазарите???? Ти си военен със заплата от само 500 долара, имаш жена, деца студенти и т.н.... И трябва да живееш днес.

  И САЩ не могат да бъдат толкова нагли с Русия, понеже последната още не е решила да им отговори симетрично! НО, какво им струва на руснаците да помогнат на Ким да произведе стратегически ракети, които стигат до САЩ? Какво им пречи да дадат и на Иран силни оръжия? Иран имат много пари и могат да платят доста добре за това! А Иран е трън в очите на хазарите в Израел и в САЩ! Иран иска да разпадне и унищожи Израел - убийствен сценарии за световното хазарско правителство (в САЩ)!

  САЩ са нагли, но още не са усетили напълно силата на руснака. За сега Русия все още им позволява, да им се "качват по клона", но до кога?
  Отцепването на Турция от Натото е само едно леко начало и отговор на превръщането на Украйна във враг на Русия! Между другото, Турция и Израел също не са първи приятели!!! То за това Турция си купи С-400, за да е защитена И от израелските самолети, подарени им от САЩ...

  Ще последва още много, докато САЩ, Натото, ЕС не се разпаднат напълно, както някога СССР и Варшавският договор потънаха в небитието... Русия си взе поука от тогава и сега е по-силна от всякога! И рускта цивилизация е и наша цивилизация! България няма нищо общо с педерастлъка на евро-педерастията!!!! Нашата ценностна система е много по-близка до руската, отколкото до либерално-педерастката!

 2. #2
  gost 21 юли 2019, 12:20
   
  4
   
  1

  Изборен фейк нюз

 3. #3
  ха 21 юли 2019, 14:24
   
  3
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  Точно!

 4. #4
  бай Пердах 21 юли 2019, 15:10
   
  12
   
  2

  "Вашингтон ще прехвърли на Украйна няколко изтребителя пето поколение Ф-35." А защо на България не прехвърли поне 8 такива? Дават ни само обещания за над 2 милиарда лева накуп,за които се изказа и Бо. И без това ползват наши бази безплатно.

Напиши коментар

Задължителни полета*