Проф. Антоанета Христова разкрива защо Елена Йончева и менторката й Нинова сринаха БСП на евровота (ОБНОВЕНА)

Pan.bg 11 юни 2019 | 16:05 views (1928) commentaries(12)
img
pik.bg


Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкрива коя е новата червена звезда в лицето на незнайния доскоро Петър Витанов, който оглави делегацията на социалистите в Европарламента под натиска на фаворитката на Нинова Деница Златева, защо лидерката в оставка и нейната избраничка Елена Йончева сринаха БСП на евровота и кой и какви ангажименти стоят зад двете жени, взривили столетницата.Когато си имал такава илюзия, че можеш да преобърнеш една стара партия с хастара нагоре и само с млади и различни хора да направиш революционна промяна за кратки срокове в партията и политическото общество, означава, че не си наясно с процесите как се формира една иституция и се изгражда лидерство. Всичко това показва, че тръгвайки ти си "напомпан" с революционен заряд, тук няма толерантност, желание за налагане, с такъв вид енергия, която да повлече промяната според теб, която граничи с агресия. Думата агресия не е случайна, когато описваме БСП преди европейските избори. Тяхната кампания беше тежко агресивна. Защото когато казваш една теза и никога не допускаш контратеза", заяви пред ПИК TV политическия психолог проф. Антоанета Христова.

По думите на проф. Христова, ако Корнелия Нинова мисли за БСП, то тя трябва да се откаже от лидерския пост. Според нея, Нинова би била много полезна на ГЕРБ, ако продължава с агресивното си говорене.

За назначението на Петър Витанов, проф. Христова заяви, че БСП страда тежко заради назначенията си. "Той не е бил на високо ниво, за да взема важни решения. Той е бил на обучение в Института за политика, в първите три курса, заедно с БСП и ГЕРБ. Исках да започнем от младите хора и да развиваме този вид, че са опоненти, да правят дебати, но да не отвратят избирателите. Петър Витанов беше в първия курс, той много се разви, но следва въпроса как избираш хората. Той е подготвен да тича по пътечката, а не да води хората", категорична бе Христова.

Бъдещият лидер според Христова трябва да е лице, което да не принадлежи нито на едните, нито на другите. На въпрос с каква подготовка е дошъл Петър Витанов в нейния курс, Христова заяви, че проблема е в подбора на хората и пускането им за тичане по пътеката. Тя даде за пример партиите в Англия, които имат отдели за
подбор на кадри и постоянно подлежат на оценка. "В нашите партийни среди тази практика не е позната, там се кадрува. В момента в който произведеш свои хора, ти ставаш несменяем. Това беше и част от проблема на Цветан Цветанов и хората започнаха да си задават въпроса, защо тези, а не ние", заяви Христова.

Христова коментира е грешните тези от страна на БСП за загубата им на изборите. "Избирателите бяха отвратени от предизборната кампания, която беше създадена от опозиционните политически сили, а не от управляващите. Имам какво да кажа и на ГЕРБ, това че правят опит за развитие е похвално. В момента ГЕРБ взимат остър завой и няма да им е лесно", допълни още политическият психолог.

По думите й в ГЕРБ има много добри и качествени кадри и е важно да ги намерят. "Ако направят съответния и правилен механизъм ще имат успех. Много е важно да видят добри практики. Не случайно насочвам към английските консерватори, нищо лошо няма да се вземат добри политически практики и да го пренесат тук".

Според нея Нинова трябва да подаде оставка, без да се кандидатира, за да може да спи спокойно. Разликата с ГЕРБ е огромна, защото оставките при Борисов водят до по-голям успех. Христова критикува част от министрите, зам.-министритие, а по-надолу положението било още по-страшно, защото нямали никакъв характер и не правели нищо. "Цяла сутрин говорим за проблемите с водата с едно село. Ако трябва да кажа коя е темата за местните избори - това е водата. Има хора, които ежедневно имат този проблем. И този там, който не си е свършил работата веднага трябва да бъде отзован".

Христова прогнозира, че на Цветан Цветанов ще му бъде много трудно да преодолее обидата, защото смята, че е неправомерно отстранен. "Той си знаеше как да прави предизборна кампания. Когато Борисов каза "писна ми да слушам Веско Маринов", това не беше конкретно към Веселин Маринов, а заради еднотипността на кампаниите. Всеки избор има нужда от различна кампания. На ГЕРБ стартира кампания с лош слоган, объркан щаб, а е нужна тежка експертиза. Именно затова Борисов я пое и успя. Очевидно при Цветанов има само един модел. Обаче се намираме в друго време и друго място".За проблемите в Обединените патриоти и дали управлението ще успее да удържи до края на мандата, Христова заяви, че Патриотите нямат интерес да падне правителството и системата ще продължи по този начин. "Истината ще излезе наяве при следващите избори".

На въпрос дали малката коалиция ще оцелее, Христова бе категорична, че я бъде единствено, докато са в управлението. "Единственият шанс на тази сложна коалиция е да си работят по структурите и да играят коректен партньор, докато имат сили. Както видяхме българското общество не желае предсробни избори".

Дали са възможни все пак предсрочни избори след местния вот, Христова запита - кой ще дойде. "Този 1 лев субсидия е отговор на популизма. Когато си до безумност популист ти казват - ето ти. Борисов наказателно извършва това, за да им покаже до къде води популизма. Това е един вид родителско наказание. Не съм против подобен тип наказания. Тук ГЕРБ няма никаква вина, че има пари в банката. Винаги човек когато залага за промяна и предсрочност допуска хипотезата, че някой чука на вратата. В данения момент няма такова нещо", категорична бе Христова.

Единствената заплаха можела да дойде от страна на Патриотите, но дори и те осъзнавали последствията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  зелен фасул 11 юни 2019, 16:41
   
  17
   
  4

  Политически психолог,социален антрополог,изследовател на демокрацията,анализатор на европейските общества,наблюдател на демократичните процеси,брояч на птици и комари, и все такива бюроседящи индивиди,смучещи дебели пачки, напълниха институциите. Ако им дадеш по една метла,стая няма да могат да изметат,но иначе леят мозъци за всичко. Все по-малко се работи и все повече се приказва в тази бедна страна.

 2. #2
  THUNDER 11 юни 2019, 16:47
   
  9
   
  4

  В ядрото на всяка партия има консерватори и либерали. Политиката провеждана от партията е резултат от тези вътрешни борби.

  В ГЕРБ либерализма се водеше от Цецко , майката на нацията, Румито Бъчварова и онова простото Захариева.
  Борисов който има последната дума накрая избра позицията на консерваторите по отношение Хастамбулската конвенция и мигрантите.

  Десните направо са се разцепили на различни фракции, тези около Москов са консерватори, другите около Радка Дълбокото Гърло, са манаф либерали.

  Така е и в БСП.
  БСП водеше с 5 пункта пред Герб. Когато Нинова имаше консервативна политика, не на педерастите, не на бежанците, не на циганизацията.

  Самоче в БСП клииката на либералните са по-левите от левичарите, най-либералните сред либералите, либерални до извращение.

  Дарагой Пирински от гей прайда зад Джамията обяви, че Станишев е бъдещето на БСП. А самият Серьожа дръпна една реч, как Циганите и Педерастите са изконният електорат на БСП, а и Бежанците да не ги забравяме.

  Тръгна по села и паланки да обяснява що е то Джендър и имали почва в БСП. И резултата се видя.

  Тука двама другари, да не им споменавам имената те ще се познаят. Напъваха да обясняват каква грандиозна победа било, то не било загуба. От +5 до -5 това са 10% срив само за няколко седмици. И това коя по ред загуба е на Съсела 14 или 15 -та.

  Тая година Вигенин канили БСП на Гей Парада ?

 3. #3
  НАЦИОНАЛИСТ-АНТИКОМУНИСТ! 11 юни 2019, 17:15
   
  5
   
  8

  МНОГО МРАЗЯ КОМУНЯГИТЕ,
  Б$-ПАРИТЕ ПО-ОТДАВНА ОТ Г€РБ...,
  СТРАШНО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ
  $ВИНЯТА КУРн€ЛИЯ $ЛАНИНОВА,
  МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!
  ИЗМРЕТЕ КОМУНЯГИ!
  ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Г€РБ$П!

  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ С ГЛАВНО "Б"!

 4. #4
  EXPERT 11 юни 2019, 17:19
   
  11
   
  5

  Антоанета Христова е родена през 1963 г., завършила е политическа психология в САЩ.". СЕГА ВЕЧЕ РАЗБРАХ КЪДЕ СА Й ОБРАБОТИЛИ ПСИХИКАТА.
  Не се сърдете на тъй наречената професорка Антоанета Христова. Женицата сега с лъжите си изплаща луксозен апартамент, който олигарх й предостави. Но има БОГ!

 5. #5
  ком 11 юни 2019, 17:44
   
  10
   
  6

  Колкото по-голям ресурс се мобилизира срещу Нинова (ПЕС,Станишевци,Герговци,чийто лидер беразобличен от Миков за подкупа на Нинова към Миков,ПИК,Румяните,Гълъбов,Христова ,ГЕРБ)показва че джендъролибералите се страхуват от нея и че тя е на прав път.Това не е опит да се свали Нинова,а да се поднесе на тепсия от опозицията антининова новата изборна победа на ГЕРБ на местните избори.

 6. #6
  Граф 11 юни 2019, 19:08
   
  9
   
  3

  Всички атаки ще бетонират Нинова и ще се върне на бял кон, а тя язди добре.

 7. #7
  НАЦИОНАЛИСТ-АНТИКОМУНИСТ 11 юни 2019, 19:08
   
  5
   
  6

  Отговор на коментар: #4

  и моят градски и ДВА ПЪТИ ПРЕДАТЕЛ румИн на Деси е роден през 1963г. и него ОТГОВОРНИ ДРУГАРИ КАТО мИхо мИхов го ИЗПРАЩАХА НА КУРС В $ащ,а после на ПУЦ("академия")
  ОТНОВО ТАМ.....!
  ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА ВЪРХОВНОТО АПЗ-прИзидент МЪЛЧИ ПОЗОРНО ЗА
  СЪСТОЯНИЕТО НА "армийката",
  ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯТА- АПЗтата ЗАДРЪСТВАТ СИСТЕМАТА И ВРЕДЯТ,ДЕМОТИВИРАЙКИ ОСТАНАЛИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ....!

  НО ИМА БОГ!

 8. #8
  Дагуев 11 юни 2019, 20:17
   
  3
   
  4

  Отговор на коментар: #3 Значи си джендър да тъ е...

 9. #9
  НАЦИОНАЛИСТ-АНТИКОМУНИСТ 12 юни 2019, 07:32
   
  5
   
  3

  Отговор на коментар: #8

  ти ли другарю гьотверен ПРЕГРЪЩАШ СЕ С ДП$
  ЩЕ МИ ДАВАШ ОЦЕНКА....!?

  ИЗМРЕТЕ КОМУНЯГИ ДОЛНИ!

  НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО,НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!

 10. #10
  Непукист 12 юни 2019, 08:36
   
  3
   
  1

  Споко.
  Те и без това са на измиране.

 11. #11
  Вещица вражалска 12 юни 2019, 10:50
   
  4
   
  5

  Цялата джендър и педал-либерастия от всички бивши БКП-ета от по всички земни кълбета се обедини срещу Корнелея Нинова - та герберасти,та депесари,та Дай България,та костовашки скакалци, та червени динозаври,олигарси и аристократи. Що толкоз ви е страх от тази жена дами,дамчета,господинчовци,дрОгарии дрОгарки и вся пИдалская сволоч? Ай у лево тай вещица вражалска наречена Антоанета.

 12. #12
  Подкрепям 12 юни 2019, 16:04
   
  4
   
  1

  11, Ефектът би могъл да бъде:Нинова побеждава=единение и увеличение на електоралната маса но, отделяне на милионерите, което в условията на субсидия 1 лев усложнява нещата; Побеждават Станишевците=разцепление на партията или като минимум рязък спад на електоралната маса /спмнете си 40 депутата/. Интересите на всички без Нинова са разцепление, или рязък спад на потенциала до ниво ликвидиране, оттам и тази масирана атака от всички страни вкл. и с предложението за субсидията.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка