факти.бг: Предлагат вицеадмирал Ефтимов за шеф на отбраната

Pan.bg 07 дек 2016 | 23:09 views (3920) commentaries(8)
img Публикувано във факти.бг:

Вицеадмирал Емил Ефтимов е обмислян за нов началник на отбраната, научи Факти.бг.

До рокадата се стигна след като досегашният началник ген. Константин Попов подаде оставка. Вицеадмирал Емил Ефтимов е един от заместниците на подалия оставка висш военен.

Вицеадмирал Ефтимов е от Варна. Той е завършил е ВВМУ “Н. Вапцаров”. Продължил е своето образование във военноморска академия в Санкт Петербург. Има зад гърба си и специализации във Военноморския колеж в Ню Порт, САЩ.

Ген. Константин Попов аргументира напускането си с факта, че ген. Румен Радев, на когото е бил началник, е избран за президент.

Редовно заседание на Съвета по отбрана към министъра на отбраната се проведе в Министерството на отбраната. На него бяха разгледани и приети резултатите от консултациите с НАТО по пакета за Цели за способности по колективната отбрана за Република България. На заседанието днес беше разгледан и рапортът на началника на отбраната генерал Константин Попов за освобождаване от заеманата длъжност и освобождаване от военна служба, съобщиха от Министерството на отбраната.

Пред членовете на Съвета по отбрана ген. Попов подчерта, че изборът на нов началник на отбраната е от изключително важно значение и трябва да се разглежда в контекста на ролята на началника на отбраната и щаба на отбраната при функционирането и изграждането на Българската армия и Въоръжените сили, за което е необходимо да се търси широко и разумно съгласие.

Мандатът на ген. Константин Попов трябваше да приключи през 2020 г.

България

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  а да 08 дек 2016, 07:54
   
  13
   
  3

  То като се огледаш хубаво друг по достоен няма така че успех.

 2. #2
  Да ама 08 дек 2016, 10:44
   
  3
   
  14

  Да, ама с първия морски - началник на отбраната Румен Николов голям брахме и накрая и той разбра, че не е подготвен за длъжността, а прехвърляше задълженията си на Попов и Боцев!

 3. #3
  майората 08 дек 2016, 12:47
   
  12
   
  12

  До кога! Хора, които не са командвали повече от 50 човека, ще управляват армията. Явно за това е бил този цирк с оставката - да назначат послушен(зависим) човек, и да не допуснат новия президент да прави избор. Ще видим каква е сделката - с каква длъжност са примамели Попов. Много ги е страх от Сухопътните.

 4. #4
  dogan 08 дек 2016, 19:02
   
  7
   
  7

  някой служил с адмирала може ли да сподели информация .....това, че е завършил 2 академии показва, че е амбициозна читанка и нищо повече .....повечко информация ....като в статията за самандов ..... ;)

 5. #5
  Освалдо 08 дек 2016, 21:09
   
  4
   
  9

  На морските и въздухарите автобиографията е толкова бедна, че няма какво толкова да се напише.

 6. #6
  gocho 10 дек 2016, 17:18
   
  8
   
  4

  По добре читанка от колкото закърнял мозък като Боц

 7. #7
  майор о.р. 11 дек 2016, 00:21
   
  2
   
  5

  За пореден път ще го кажа. България няма истински ВВС, ама ВВСари командват последните 15 години. Нямат и истински ВМС, сега е ред да командват морските и чак като затрият напълно и Сухопътните войски, тогава може да дойде началник оттам. Отбраната трябва да се ръководи от СУХОПЪТЕН ВОЕНАЧАЛНИК! Останалите са спомагателни, сухопътните войски са решаващите. Ние не сме островна държава. На Великобритания не и трябва голяма сухопътна армия, на нея и трябва флот и ВВС. Ние не сме Британия!

 8. #8
  ,eokru 11 дек 2016, 08:50
   
  5
   
  0

  Няма значение от кой род войска е единственото което има значение е да има някой в главата и да не е лаком за пари да смуче държавата и от двете цици и от НОЙ и от МО това говори много за човека. След като си решил да си пенсионер значи си приключил с развитието си в БА това е положението.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка