БСП маха промените в КСО. Подписа споразумение с КООСО и Легия "Раковски

Pan.bg 10 апр 2013 | 15:17 views (8142) commentaries(35)
img Текст и снимки - Д.Ставрев, сп."Клуб КРИЛЕ"

БСП маха промените в КСО и ЗОВС за пенсионирането на военните, от състоянието на бюджета ще зависи дали ще има наистина 1,5% от БВП за отбраната

Днес БСП подписа с споразумение за съвместни дейности и сътрудничество с водещите организации от областта на отбраната и сигурността - КООСО с председател о.р. полк. Иван Иванов, БОЛ „Г. С. Раковски” с председател о.р. майор Иван Милов и Български общонароден съюз „Бойна дружба” с председател о.р. Явор Генов.
image


image

На срещата са присъствали и са участвали в разговорите и СОСРЗ, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и Съюза на ветераните във войните, които поради своя характер и устав не могат да подписват документи с политически формации. Като заяви председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев посочи че това са най-авторитетните и масови организации в областта на отбраната и сигурността. „Те изразиха подкрепа за нашата политика в този сектор, защото с всички тях от години водим активен диалог и заедно водихме борба с безобразията и погрешните политики в последните 3,5 години водени от министър Аню Ангелов. Поехме конкретни ангажименти за нашата политика в бъдеще и ще продължим партньорството с тях и след изборите. Става въпрос на първо място за промените в ЗОВС. Както знаете по време на нашия мандат бе приет нов закон, който ясно регламентираше кариерното развитие на военнослужещите и особено силно гарантираше социалните им права. Този закон гарантираше и че думата на военната експертиза ще се чува. Знаете какво стана после – екипът на министър Ангелов заличи изцяло главата за социалните права, военната експертиза бе изцяло подчинена на политическото ръководство и бяха направени и много други поразии. БСП пое ангажимент за премахване на промените в режима за пенсиониране, които предизвикаха масово недоволство и бих казал гняв сред военнослужещите. В рамките на 50 дни БА бе напусната от 20% от полковниците и майорите и професионалната военната пирамида сериозно бе дестабилизирана. Обсъдихме и по-дългосрочните перспективи за развитието на армията и областта на сигурността” завърши Сергей Станишев.

image

На въпрос на „Еър груп 2000” ООД в какъв срок ще бъдат отменени промените в КСО и ЗОВС, лидерът на БСП отговори че това ще стане в максимално кратки срокове – в първата половин година. „Въпросът ви засяга най-острия въпрос пред военнослужещите – въпросът за социалните им права. Това което ще им върнем не са привилегии, а компенсации за тежката служба, редица отнети граждански и социални права. Министър Ангелов им отне правата и стана най-омразния военен министър в историята и това е нещо не което казвам аз, а което чувам при всички си срещи с военнослужещи и военнопатриотични организации”.
Вторият ни въпрос бе дали правителство в което ще участва БСП ще заложи 1,5% от БВП в бюджета за 2014 г. Отговорът на Сергей Станишев бе това е по-сложен въпрос, защото трябва да се види цялостната бюджетна картина. „Знаете че само за първите 2 месеца на 2013 г. бюджетния дефицит е 750 млн. лв. при разрешени за цялата години 1,1 млрд. лв. Трябва да видим какво ще заварим в държавата. Нали разбирате за какво става въпрос – за тотално продънен държавен бюджет. Така че въпросът за бюджета на МО ще се решава в хода на общата бюджетна рамка, с водещ принцип на разумната достатъчност, така че МО да може да гарантира националната сигурност. За съжаление чудеса за 1 години не могат да станат, но мога да ви уверя че ще имаме твърда и последователна политика на гарантиране на отбраната и сигурността”.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 35

 1. #1
  Тони 10 апр 2013, 15:24
   
  0
   
  0

  Станишката направи "удар"! :))

  После ще се окаже, че нямат мнозинство и те искат да махнат промените, но виждате ли - другите не били съгласни!?!?!

 2. #2
  редника 10 апр 2013, 15:25
   
  0
   
  0

  За първи път виждам политик да нарича социалните права, именно права, а не привилегии.
  Щом като мислят по този начин, и поемат тези ангажименти, то има някаква надежда!
  И на организациите им прави чест, че сядат да говорят след като са ясни листите за депутати, иначе щеше да почне едно подозрение!
  И умната на 12.05...

 3. #3
  Тони 10 апр 2013, 15:36
   
  0
   
  0

  Удар направиха всички тия КООСО-та.

  Да се обединим да защитим интересите на военнослужещите и после хоп - полата на партията майка!
  Ето за това няма да има млади в редиците на КООСО-тата.

 4. #4
  Old Infantry 10 апр 2013, 16:13
   
  0
   
  0

  Трябва да се съгласите, че усилията на КООСО могат да доведат до положителни резултати. Колкото до предположенията - ще им се извините ли ако не се оправдаят? Хората можеха да си мълчат - повечето от тях не са в армията. Или можеха да пишат във форумите. Не че не е полезно, но едва ли ще помогне на някого.

 5. #5
  DDT 10 апр 2013, 16:22
   
  0
   
  0

  Прав си Тони! Станишката направо уби рибата с този ход. Но как да му се вярва след като и по негово време станаха големи зулуми в армията. И понеже е хитра лисица не поема ангажимент за военния бюджет, а излиза с мъгляви бръщолевения за "разумна достатъчност". В областта на националната сигурност и отбраната няма "разумна достатъчност". Там има гаранции за националната сигурност на ВСЯКА ЦЕНА. В противен случай се обезсмисля съществуването на армията, а без армия няма държава. Освен това, мисля, че е крайно време Милов да сдава председателството на Легията. Доста навътре се набута в политиката (четох някъде, че се е прилепил към НА на Н. Цонев), това прави организацията уязвима и атакуема. Той иска "хем душата в рая, хем ... .. ....", ама не става.

 6. #6
  opinion 10 апр 2013, 16:24
   
  0
   
  0

  Вълкът козината си мени, но нрава не.
  Всички, които са били на власт, досега, съсипваха армията.
  Не вярвайте на никого. Просто им трябват гласове.

 7. #7
  Тони 10 апр 2013, 16:29
   
  0
   
  0

  До Old Infantry #3!

  Разбира се, че ще се извиня! Така както съм го написал тук, тук ще се извиня, даже ще бъда радостен, ако това стане!
  Нека това стане до края на годината!!!
  Според Вас, какви трябва да бъдат действията на читателите на този сайт на 12.05.13г.? :)

 8. #8
  Niki 1 10 апр 2013, 16:29
   
  0
   
  0

  Искрено се надявам да бъдат отменени промените в КСО и ЗОВС и ще се радвам това да се случи. Защото към този момент военните и само те са прецакани в тази област на закона. Всеки, който ни помага е на наша страна.

 9. #9
  Old Infantry 10 апр 2013, 17:45
   
  0
   
  0

  Do Toni
  Разбира се че трябва да бъдем критични - кому е нужен беззъб диалог. Но ми се струва, че дискусията ни трябва да се основава на факти и обстоятелства, а не на предположения.

 10. #10
  САС 10 апр 2013, 17:58
   
  0
   
  0

  Аз отдавна не вярвам на предизборни обещания и мисля, че всеки средно интелигентен избирател трябва да е проумял, че това се повтаря на всеки 4 години.

 11. #11
  fuck russia 10 апр 2013, 17:58
   
  0
   
  0

  айдееееееее на пазара за бели роби.
  "Всички са маскари! - бай Ганьо"Алеко Канстантинов

 12. #12
  Wladi 10 апр 2013, 18:11
   
  0
   
  0

  Новия примиер ще е Б.Борисов "умния" . БСП няма да успее , а за съжаление П.Орешарски разбира много от пари все пак той даде през 2008 1.5млр.лв за отбрана.
  Като цяло аз съм фен на КОМУНИСТИТЕ не на СОЦИАЛИСТИТЕ , но в БСП има хора ,които разбират от пари , отбрана и т.н , но другаря "Серго" ще ги бастиса.

 13. #13
  armeec 10 апр 2013, 18:34
   
  0
   
  0

  Много правилен ход само така може да бъдат защитени корпоративните интереси на военнослужещите. Нормално е да има недоверие толкова много сме лъгани, но да стойм и чакаме нещо да се случи е още по-лошо. Така че браво на КООСО. Нека всички се обединим около това.

 14. #14
  Бай Прецаки 10 апр 2013, 18:43
   
  0
   
  0

  Има светлина в тунела ....

 15. #15
  до армееца 10 апр 2013, 18:43
   
  0
   
  0

  братле... "корпоративни" интереси защитават в Блекуотър. тук интересите са национални(общи) и лични.

  стоИм вместо стоЙм..

  http://gramatika.blog.bg/technology/2007/02/28/i-vs-i.47532

 16. #16
  АВ 10 апр 2013, 18:57
   
  0
   
  0

  Може да си пишем каквото си искаме, но реалния избор е Боко или Серго- всеки избира сам, но го отнасяме всичките.

 17. #17
  глупчо 10 апр 2013, 21:08
   
  0
   
  0

  Защо, пред очите ми е спомена как МАСЛАРОВА се пенеше от парламентарната трибуна, пред камерите и яростно защитаваше "отвързването" на заплатите на военните от средната бюджетна и създаването на "база". А честито на подписалите.

 18. #18
  Васил Панев 10 апр 2013, 21:46
   
  0
   
  0

  Пък на мен ми е пред очите,че лидерът на легия "Раковски" е кандидат депута от партията на Цонев:):):)
  Някой може ли да обясни как стават тези неща???

 19. #19
  Ивайло 10 апр 2013, 21:49
   
  0
   
  0

  Срам е да се въвлича името на армията в тези политически игри!С циганските тартори също се правят срещи и споразумения!До там ли принизиха армията!

 20. #20
  Швейк 10 апр 2013, 21:54
   
  0
   
  0

  Айде стига глупости!

 21. #21
  silvi 10 апр 2013, 22:46
   
  0
   
  0

  Някой пропусна ли да забележи, че новият министър не пропусна и той да си покаже магарията и да продължи анювската политика по разделянето и простивопоставянето на офицерстовот. Новият проблем, който той видя и тръгна да решава, е за продължителната служба на някои офицери в "центъра на София" и как трябвало да се ротират в частите. за проблемите със социалния статус на същите тези офицери (както и всички военнослужещи) нито дума. Ми то е много лесно да прехвърлиш от здравата глава на болната. Зер да се засили някой офицер, който с триста зора си е устроил живота в София, някъде на майната си, не струва нищо на бюджета на министерството, а само на бюджета на офицера и неговото семейство. А на офицера най-много да му се платят 50 лв за преместване на багажа. Това ще направи за 2 месеца г-н служебния министър за "доброто" на военнослужещите. Благодаря, г-н министър за Вашата загриженост за нас.

 22. #22
  АНти 11 апр 2013, 13:58
   
  0
   
  0

  Всеки друг е по-добър от милиционера-мутра ББ и ЦВЦВ

 23. #23
  АНти 11 апр 2013, 14:04
   
  0
   
  0

  ДО #22 Пуснато от Васил Панев

  А добруютро ... тоя сайт е червен до мозъка на костите ;) ама по-добре отколкото милиционерско-физкултурно синьото ..нали?

 24. #24
  АНти 11 апр 2013, 14:14
   
  0
   
  0

  Нещо доста мнения зачезват ;)

  На 12 Май всички дружно против мутрата БОЙКО и неговия лакей ЦВ ЦВ ... или май е обратно Б.Б е лакей ... няма значение ... да живее работническата класа и революцията .. ВИВА ЛА РЕВОЛЮСИОН!!! хихихихихи

 25. #25
  rrrrr 11 апр 2013, 19:45
   
  0
   
  0

  аз не мога да разбера с какво ще ги оправи военните тази промяна , че те искат да им се увеличи срока за служба като дойде време за пенсиониране . Но ето това е политиката , курвенска работа , всеки обещава , независимо какъв е ефектът......

 26. #26
  въй-въй 11 апр 2013, 22:22
   
  0
   
  0

  нещо много партийно взе да става тук и в групата. само не е ясно какъв цвят.. щом и цивилни лелки взеха армията за мезе,че и сметка държат***

 27. #27
  Гняв !!! 11 апр 2013, 22:29
   
  0
   
  0

  АА и ББ ми съсипаха плановете и живота въобще и затова ще дам гласа си за червените,но ако излъжат и при положен подпис,ще търся лична отговорност от тези на снимката от страна на БСП,защото съм бесен от гняв! Ще им се стъжни макар и след изборите ако излъжат и се оправдаят с нещо след това и не премахнат промените в КСО!
  ПС: Ииии друго-сайта не е "червен".Просто ГЕРБ в своето безочие и самонадеяност,наглост и безпардонност подтикнаха хората в една или друга посока да търсят спасение.
  Можете ли да си представите що за наглост:било грешка на управлението им с въпроса с парите за майките.Абе хора,за него(ББ) всички сме "лош материал".
  Жената от ВМЗ-Сопот да си продадяла пръстените! Егати наглеца! Погледнете очите му когато поучава хората като някой "бащица" - аз виждам просто едно безкрайно презрение,особено когато гледа към възрастните,към старите хора!Говореше,че нямал приятели,а се оказа,че приятели са му предимно олигарсите.Народа протестира срещу цените в хипермаркетите,в енергетиката,на лекарствата,на горивата,защото разбра кои са му приятелите и че от него спасение неможе да очаква!
  Неказвам,че предишните небяха такива,но сайта не е "червен" само защото говорим за поразиите на последните управляващи които надминаха дори себеси в своята наглост..

 28. #28
  Preslav 11 апр 2013, 23:40
   
  0
   
  0

  Какво да коментирам? Мерси за защитата. Нон-стоп ни оплюват, че публикуваме критики към ГЕРБ, критики към АА, статии за БСП, КООСО, Нова Алтернатива, Атака, че даже и ДПС и че ни плащали... На никой не служим, никой не плаща. Служим единствено на патриотизма и на целта - възраждане на Българската армия.

 29. #29
  КУГАР 12 апр 2013, 00:17
   
  0
   
  0

  Защо се появиха знайни и незнайни да защитават военнослужещите от БА i to?
  Къде беше Г-н ИВАНОВ и г-н от ВВС МИЛОВ, които имаха уговорки с УПРАВЛЯВАЩИТЕ, а сега се възмущават, за да влязат в политиката? Защо тяхното възмущение не беше преди, а след 01.01.2013г.!!!!!!

 30. #30
  Preslav 12 апр 2013, 01:00
   
  0
   
  0

  Кугър, пак припомням. На 10 септември 2012 г. стана ясно, че ще има ненорзмални промени в КСО. На 11 септември легия Раковски и почитатели на БА чрез нашия сайт решиха да има среща, а след това и шествие... Така че още на 11 септември м.г. Иван Милов поведе нещата.... А не след 1 януари...

 31. #31
  Stenly 12 апр 2013, 10:51
   
  0
   
  0

  На КООСО може и да се вярва, на легията - може би, но на БСП - в никакъв случа?!!! Нямам никакви политически пристрастия, но - БСП е партията която ни поведе преди вече повече от 20 години към положението в което се намира страната ни. Със сигурност не може да се каже държавата ни, защото тя е абдикирала отвсякъде - няма отношение към каквито и да са конституиращи елементи, нито към атрибутите на държавата. БСП с не?ните лидери още в началото на прехода се хвърлиха да си оправят тяхното лично и парти?ното положение, но не и на държавата. Тогава те имаха и знанието, и експертизата, и необходимия ресурс да се поведе България към нова форма на управление, както това стана в повечето бивши социалистически държави разположени на запад от нас. Това обаче не се случи!!! Е, защо тогава да им вярваме, че сега ще направят нещо в нечия друга полза!!?!?!?!?

 32. #32
  valvan 12 апр 2013, 14:02
   
  0
   
  0

  Защо не видите през кои комисии мина КСО - кои са били председатели на тези комисии, кои мнозинство и тогава да помислите някой иска ли да променя политиката относно военното съсловие и в каква посока.

 33. #33
  Гняв!!! 12 апр 2013, 23:17
   
  0
   
  0

  До Стенли и Валван
  Знам и помня всички предишни поразии на БСП!
  Никой и нищто не е забравено!
  Знам,че неим пречи да се извъртят и при положен от тях подпис.Но искрено се надявам на две неща:
  1.Народът да излезе отново,много по-многоброен след известно време когато види,че и новите управляващи нищо не променят и го лъжат...
  2.Ние също да излезем много по-многобройни ако тези които са на власт са подписали нещо и отново не го изпълняват...
  ПС: Мисля,че всички партии се надяват бурята да е отминала и енергията да се е стопила,но на мен ми се струва,че това е затишие пред буря..Май вече живуркането няма да им е толкова спокойно най-малкото..Народът поне разбра вече,че може поне да им наруши спокойното крадене и лъжене!

 34. #34
  mi24 15 апр 2013, 20:50
   
  0
   
  0

  mai komentite sa samo za izbrani,a?

 35. #35
  Analizatorina 16 апр 2013, 20:31
   
  0
   
  0

  Много удобно! Станишев много добре знае, че няма да има мнозинство и сега обещава мед и масло в несвяст...Според мен да спре да се пени ами да излезе и да се извини публично за етентата, които скроиха предшественниците му от столетницата.Днес е годишнината от този ден в които след като комунистите взривяват покрива на храма загиват 14 генерала, 18 полковници, маиори и 8 капитани-213 чивека от цвета на нацията и 500 ранени. Наи големия атентат в историята на Европа. А бащата на Станишев пращаше по лагерите и учавстваше в народния съд. Сега този саъщия отново е яхнал народа и си разиграва червената воня наволя подпомаган от късопаметни същества! Българинооооооо колко ти е късичка паметта, но няма нищо, за салатка и ракиика има пък и псуването е безплатно. Тук във форума са само военни, питам се защо като плюхте толкова оня Аню, че съсипал армията въпроса ми е...кои по дяволите защитава партията убила на този ден 50 висши офицера-повече отколкото във всичките воини?!?!?!? Кои по дяволите продължава да подкрепя партията избила стотици офицери след 44-та?!?!?!?!?! Абе хора, вие нормални ли сте?!?!?!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка