Министър Тагарев представи новия си екип

Pan.bg 21 мар 2013 | 14:18 views (6762) commentaries(4)
img Текст и снимки - Д.Ставрев, сп."КЛУБ КРИЛЕ"

Днес сутринта министър Тагарев представи пред медиите членовете на своя екип и управленски си приоритети


image

Екипът на министър Тагарев, представен по-долу отляво на дясно

image

Заместник-министър е Ася Давидова, която идва от МВнР, където е работила в Дирекция "Контрол на въоръженията". Министър Тагарев я представи с думите: "Тя е дипломат от кариерата, дълги години е работила по теми свързани с отбраната, 3 години е била заместник-национален представител на националното представителство на България в НАТО, познава добре теорията и практиката на съюзническите отношения с НАТО и ЕС. Разчитам на нея да намери най-добрите решения в преговорите за новите цели на силите с НАТО.

image
Антон Лазаров е другия заместник-министър на отбраната. "Полковник от резерва, работил е дълги години по въпросите на планирането на отбраната, служил е в ГЩ в звеното за оперативен анализ - група за подпомагане вземането на решения по всички въпроси по използването на ВС. Завършил е Националния университет по отбраната във Вашингтон, също е работил в представителството на България в НАТО, последната му длъжност в МО е била директор на Дирекция "Инвестиции в отбраната". Разчитам на него да поеме ресора за развитие на ВС, доколкото ще имаме време за това, договорите, обществените поръчки и имотите" завърши министър Тагарев.

image
За началник на политическия кабинет на министъра на отбраната е назначен Росен Иванов – юрист и дългогодишен служител в Министерството на отбраната, довчера е бил юрист-консулт на Института по отбрана.
Директор на дирекция „Връзки с обществеността“ ще бъде журналистът Григори Недялков - познато лице от малкия екран, а в последните години ръководител на ВТК. "Аз лично го познавам като випусник на първия випуск на магистърската програма "Национална и международна сигурност" заяви министър Тагарев
Марина Гарнизова остава медиен съветник на министъра на отбраната.
Съветници на мистър Тагарев ще бъдат:
Детелина Николова - "тя има известен опит в МО преди години когато е работила в работна група за връзка снеправителствени и академични организации при подготвянето на първата бяла книга през 2002 г." заяви министър Тагарев
Веселин Петков - "единствения който не е работил досега в МО, но е магистър по международни отношения в УНСС и с дълъг опит в НПО в областта на отбранителните изследвания, а като член на AFCEA-Варна е организатор на многобройни конференции в областта на отбраната и развитието на ВС".
„В екипа си съм поканил професионалисти, доказани експерти в своята област, които познават достатъчно добре проблемите на отбраната и могат в движение да започнат да изпълняват своите функции“каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, като подчерта че за никой от тях не е имало политически натист и лобиране и са изцяло негов избор, така че той ще носи пълната отговорност за техните действия. "Добре е в МО да влизат нови хора и идеи, но всеки който идва отвън му трябват поне 2-3 месеца за да се ориентира в спецификата, а това е съизмерино с нашия мандат. Ето защо избрах хора с опит и познаване на проблемите, които веднага ще могат да започнат работа и решаване на проблемите" завърши министър Тагарев


image
След подбор и съгласувано с министър-председателя, за постоянен секретар на отбраната е назначен Добромир Тотев, досегашен директор на дирекция „Планиране и управление на бюджета“ в Министерството на отбраната. "това ечовек с дълъг опит, уважаван и от цивилните и от военнитеси колеги и вярвам че ще работи в разбирателство и взаимно уважение с Началника на отбраната генерал Симеонов.

"Вярвам че останалите хора които работят в областта на обраната са честни и отговорни и заедно ще работим в интерес на страната и армията" завърши министър Тагарев представянето на екипа си, след което представи управленските си приоритети, сред които открои осигуряване на стабилност и устойчивост в управлението на отбранителния сектор, открит диалог с активните по въпроси на отбранителната политика организации, задълбочено сътрудничество и взаимодействие със съюзниците и организациите от националния сектор за сигурност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Тони 21 мар 2013, 19:09
   
  0
   
  0

  Успех на новия екип!

 2. #2
  G. 21 мар 2013, 20:38
   
  0
   
  0

  Определено този екип е много по добър и по млад от на Бай гАньо Аневски

 3. #3
  Гено Вълев 21 мар 2013, 20:48
   
  0
   
  0

  След 2 месеца той и А.А. го виждам в затвора.
  Е, като бивш съветнбик на А.А. /сиреч Гербаджия/ само затвор.
  За 2 лева работа не е свършил , но го направиха министър.

 4. #4
  Предложение 22 мар 2013, 09:43
   
  0
   
  0

  Като се вземе предвид, че благодарение на Юда Ньойски в ръцете не министъра се концентрира цялата власт над армията - политическа и военна и както вече става ясно сред екипа на МО има само лаици във областта на т. нар. военна експертиза,може да се направи обосновано предположение, че разгрома и унищожаването на БА ще продължи с пълни сили. И това ще продължава да бъде необратим процес докато не се върне обратно в на армията и по точно връщането на Генерален щаб, който да се занимава със специфичните военни въпроси, а министъра да бъде само като контролен орган.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка