Тодор Тагарев е готов с екипа си, чака решението на премиера

Pan.bg 17 мар 2013 | 16:31 views (4253) commentaries(7)
img Спирдон Спирдонов - otbrana.com

Почти е готов екипът ми, каза служебният министър на отбраната Тодор Тагарев, пред журналисти при посрещането на първата група военнослужещи от 13-та охранителна рота на вътрешния периметър на летище Кандахар. Той е направил своите номинации пред премиера и чака неговото решение. Има вероятност екипът да бъде обявен в сряда. Самото представяне е възможно да бъде следващия понеделник.

Щабът на отбраната и дирекциите нямам намерение да пипам, посочи министърът. От политическия кабинет на бившия министър остава медийният съветник Марина Гарнизова. Останалите ще бъдат нови хора.

Мисля, че тези момичета и момчета, които се завръщат от Афганистан, подчерта министър Тагарев, заслужават нашето уважение и уважението на целия български народ. В групата от 176 миротворци бяха и екипи от съветници, екип от старши съветници и медицински екип, които успешно приключиха участието си в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ).

Зедно с министъра на летището дойдоха заместник-командващият Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев и командирът на 61 механизирана бригада, от чийто състав е ротата, бригаден генерал Димитър Шивиков.

Министърът даде отлична оценка на завръщащите се. Най-важното е, посочи той, че всички се прибират живи и здрави. 14-а рота и екипите от съветници са вече в Афганистан и изпълняват задачите си, имаме график договорен със съюзниците, твърдо го следваме, отбеляза Тодор Тагарев. Подготвят се още два контингента и с това може би ще приключи операцията ИСАФ, а с това и нашето участие в нея, стана ясно от неговите думи. Според него е натрупан изключително ценен опит. Аз лично вярвам, заяви министърът, че от тях и от техните колеги, които са били на мисии, е бъдещият елит на Българската армия. От информацията, която ми е докладвана, отговори той на въпрос, всичко по мисиите е наред, те са приоритет и са финансово осигурени напълно.

Старши лейтенант Добромир Асенов, командир на пехотен взвод, е на втора мисия в Афганистан. Първата е била през 2011 г. Този път беше доста по-спокойно, каза той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  33 17 мар 2013, 16:59
   
  0
   
  0

  тоя ако вземе Шаламанчено ,спукана е работата на БА.

 2. #2
  Кис-кис 17 мар 2013, 17:02
   
  0
   
  0

  Шаламанов е Шефа му
  Зам. министри:
  1. Ген. Запрянов - най-мераклия
  2. Илия Налбантов - ЗКПЧ от "нов тип"
  3. Венелин Георгиев?

 3. #3
  Редник 17 мар 2013, 17:21
   
  0
   
  0

  Не знам кои експерти ще избере г-н Тагарев, но избора да се спре на генерал Запрянов е добър! Той най-добре познава въпросите свързани по линията на НАТО и е експерт от високо ниво - доста пъти вади каруцата от калта...Надявам се да няма хора, като генерал Стойков и разни други кашици, които и името си не могат да прочетат и напишат...до министъра трябва да има умни и образовани хора от средите на КИС и ВВС - хора с добър английски и рационално мислене...всички останали са банкетаджии(да хапне и да пийне, пък войската в дерето)...През годините се видя кой става и кой не, а и от НАТО доста пъти си казаха думата....Успех на новият министър

 4. #4
  Цонев 17 мар 2013, 18:09
   
  0
   
  0

  Усещам как Тошко и бандата му няма да сколасат до трибунала даже. Ще се окъпят в народната любов преждевременно - по почина на фамилията Кадафи. Възмездието застига всеки, но някои направо си го просят.

 5. #5
  koko 17 мар 2013, 18:36
   
  0
   
  0

  Време е за промяна на средния ешалон на министерството.Там има хора, които са 2-3 амндат и съвсем са се откъснали от войсковия живот.Да не забравяме, че повечето в ЩО са "парашутисти", а в дирекциите на МО въобще не са специалисти.Има и страшно много пенсионери със закостенели разбирания.

 6. #6
  Герги 17 мар 2013, 20:20
   
  0
   
  0

  Медийният съветник Марина Гарнизова е калинка, доведена от Н Младенов и останала като специална "приятелка" на бившия н-к на политическия кабинет Божилов. Какви ли са незаменимите и качества? И ще махне ли Тагарев уредените без конкурси, чрез вратички в Закона за държавния служител, бивши членове на политическия кабинет? Ще каже ли и за истините за парите които МО дължи и за проблемните договори които заварва? А колко е кадърен Запрянов е ясно на посветените - основно в далаверите в КОИС.

 7. #7
  Запъртъци 17 мар 2013, 21:26
   
  0
   
  0

  Освен в политическото подгъзуване на различни партии,особена разлика между Тагарев и Стойков не намирам.И двамата като млади офицери,бойна и тежка служба не са видяли,служили са в близост до родното си място и са учили в Русия.E...,IQ-то на Тагарев е 100 пъти по-голямо от това на Стойков,но и двамата тежка служба не са видяли и морни вода не са пили.Единият повдигал и пудрил карти,другият щракал на кампютър.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка